• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Başbakan`a Yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarından satır başları;

Hafta sonu Antalya`ya gitti halk 2B yasası için isyanda. Bugün yeni bir düzenleme görüşülecek. Bedel yarı yarıya inecek. Bu arazileri halkın elinden alırsan hiçbir şey üretilemeyecek.

Antalya`da muhtarlar yanıma geldi dediler ki bu bedeller adamına göre belirlendi. AK Parti`li vekşlin köyü`nde bedel 8 lira en pahalısı 15 lira. Vekilin başka köyünde ise 8 lira en fazla 10 lira... İl Başkanı`nın köyünde de fiyatlar aynı. Garibanın köyünde ise 150, 120 olarak belirlenmiş. Allah aşkına bunlarda Allah korkusu var mı?

2B arazilerinin fiyatlarını Antalya`da CHP`li bürokratlar belirledi diyorlar. Allah aşkına CHP`li bürokrat mı bıraktınız kamuda.

2B mağdurlarına sesleniyorum sizin sözcünüz CHP direnin kazanacaksınız. Köylü rahat edecek. Köylüye ne verdinde şimdi ondan para istiyorsun.

BAŞBAKAN AMAN FAZLA KIVIRMA

Bugün Başbakan konuşmasının büyük bir bölümünü milliyetöiliğe ayırdı. Çünkü öyle bir laf etti ki nasıl kıvıracağını şaşırdı. Aman fazla kıvırma beliden hasar olursa kabahatlisi ben değilim.

İnsan insan olduğu için hakları vardır. Biz insana değer veririz, onun değerlerine de değer veririz. İnsan budur. İnsanı ötekileştirmek hiçbir CHP`linin yapacağı bir şey değildir. İnsan ailesi ile, kardeşi ile, köyü ile, milleti ile gurur duyar.

Bir insan renginden ailesinde, milliyetinde utanmaz. Hiç kimsenin milliyeti ya da ırkını aşağılamayacak ifade kullanılmaması çok önemli. Kimlikler siyaset konusu olmaz. Saygı duymalıyız.

ERDOĞAN`A FIKRALI GÖNDERME

AKP`nin bir özelliği var. Erdoğan`ın devirdiği çamları düzeltme görevi. Önce o bir şey söyler sonra bir sözcü kalkar açıklama yapar. Bu artık alay konusu olmaya başladı. Kimse bu son söylediğini düzeltmiyor ama.

Adamın birisi müthiş yalancı. Toplumda sevilmemeye başlamış. Ya ben arada bir konuşuyorum ama dozu kaçıyoprum. Sen yanımda ol benim söyleidklerimi düzelt. Bir köy kahvesinde konuşmuş. Bir ok attım kebabp oldu. Düzeltmen demişkki, ok kuşa dedik, okla kuş kayaya çarptı, kuş kebap olduç

Yine başlamış konuşmaya bu kez kendisine alamamış. Bir ok attım helva oldu demiş. Yanındaki adam da demiş ki... At dedim ama bu kadar da desteksiz atma demiş.

RİZE`DE KIVIRMADAN SÖYLE

Antropolojiyle ilgili dergiler gösteriyor. Geçmiş olsun sen ancak bu milletten özür dilersen bu sözler unutulur. Antropoloji bölümü var. Elinde bir dergi var. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi var. Etnik kimlik üzerinden siyasete hayır. Ama ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum diyorsan orada dur kardeşim sen bunu yapamazsın. Bunun milliyetçilik anlayışı da bu.

Bugün de kıvırmya çalışıyor. Neymiş kapsayıcı milliyetçilik. Sevsinler kapsayıcı milliyetçiliği. Sen her türlü derken bunu da kattın. Rize`de de aynı şeyi söyleyeceğim dedi. Sen eğilip kıvırmadan bu sözleri söyleyeceksin. Rizeliler seni dinler kararını verirler. Bir şeyi unutmamamız gerekiyor. Ya göründüğümüz gibi olacağız ya da olduğumuz gibi görüneceğiz. Bu işin kuralı bu.

Sayın Koç buna konjektür milliyetçisi demişti. Bi laf ettin artık geri almak imkansız adam gibi özür dileyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti topraklarını NATO toprağı olarak tanımlamıştı. Sen nasıl bu toprakları NATO toprağı olarak ifade edersin. BDP heyeti Sinop`a gitti. Orada olaylar çıktı. Grup toplantısına gelince ilk iş CHP`li belediye başkanını eleştirdi. Daha önce söyledim yalan söyleyen adamdan başbakan olmaz. Sen başbakansın. Vali emrinde. Açar sorarsın. İçişleri Bakanı emrinde. Onları hiç aramıyorsun sormuyorsun. Bizim belediye başkanımız Sinop`ta değil bizim belediye başkanımızı suçluyorsun. Bizim Sinop Belediye Başkanı CHP`den seçildi ama bütün Sinoplulara hizmet veriyor.

YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ

T.C topraklarını NATO toprakları olarak da tanımlamıştı ne bekliyorsunuz ki... Ona da ses çıkmadı. Bununla kalsa iyi BDP Sinop`a Smasın`a gitti. Olaylar çıktı. Grup toplantısına geliyor ilk işi CHP`li başkanı suçlamak. Daha önce söylemiştim yalancıdan başbakan olmaz.

Sen Başbakansın Vali emrinde ara sor onlara bu olayları kimler çıkardı. Onları aramıyorsun bizim belediye başkanımız Sİnop`ta diye suçluyorsun. Bir başbakana yakışır mı bu?

ERDOĞAN BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ

CHP`li belediyeler ihalede PKK`ya para aktarıyor demişti. hangisi bunu yaptı tık yokç Senin CHP`den iki kez özür dilemen lazım bir Sinop olayı bir de PKK olayı... BDP`li vekil nasıl özür diledi. Olgunluk gösterdi sen de bu yap.

BU SORUYA YANIT VER

Bugün grup toplantısında Erdoğan`ı dinledik dikkatle. BDP`li vekiller Apo ile görüştüler. Dönüşte dediler ki PKK`nın ve devletin elinde tutsaklar var. Çok önemli bir cümle. Başbakan`ın bunun ayırdına varması imkansız bir şey. PKK`nın elindekileri tutsakları biliyoruz. T.C hapishanelerinde tutsaklar var mı yok mu?

BURADA VATAN`A İHANET VAR MI YOK MU?

Özelleştirme için yaptığı açıklama çok kritik ve önemli bir cümle. Şimdi sayın Başbakana soruyorum tekel`in içki bölümü 2004 yılında AKP iktidarı döneminde 292 milyon dolara özelleştirildi. 2 yıl sonra 292 milyon dolara satın alan şirket yüzde 90`nı 810 milyon dolara sattı. Bunu alan da 2011 yılında 3.3 milyon dolara sattı burada vatana ihanet var mı yok mu?

SEKA, Değeri 51.2 milyon dolar. AKP döneminde kendi döneminde yandaşlarına 1.1 milyon dolara satıldı. Bu satışta vatana ihanet var mıdır yok mudur?

Telekom üç yıllık karına satıldı. Hala Telekom sözleşmelere aykırı olarak gayrimenkulleri satıyor. Türkiye`nin en değerli şirketini özelleştirdin. Satın alanlardan birisi de Suudi ARabistan`da bir posta kutusunu adres göstermişti. Burada vatana ihanet var mıdır yok mudur.

Seydişehir Alümineyum tesisleri. Bu özelleştirmeden ihanet var mıdır yok mudur? TÜPRAŞ`ın yüzde 65`lik hissesi satışa çıktı. 1.3 milyar dolara tabela şirketine satıldı. TÜPRAŞ ihalesinde düzgün fiyat oluşmadı açıklaması yaptı. Petrol İş yargıya gitti yargı ihaleyi iptal etti. 9 Şubat 2004 ihalesi iptal edildi. 1 yıl sonra yüzde 51`lik hisse satışa çıktı 4.1 milyar dolara özelleştirildi. Devletin 3 milyar doları kurtarılıyor. Burada kim vatana ihanet ediyor. Ettiği lafı kulakları duymuyor. Bir tesis özelleştirilirken önce bir değer tesbiti yapılıyor o değer gizli tutuluyor Özelleştirme sonrası bu değer açıklanıyor. Bu güne kadar değer tespit rakamları kamuoyuna açıklanmamıştır. Şimdi soruoyrum o vatana ihanet sözcüğünü nerede kullandın kendini o cümlenin neresinde buluyorsun.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir