• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Bu sokak iki gündür karanlıkta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peynirciler ve Kasaplar Çarşısının bulunduğu Sokak Esnafı, kepenkleri elektrikli olduğu için işyerlerini kapatamadıklarını ve iki gündür işlerin durma noktasına geldiğini belirterek yetkililerden bir an önce sorunun giderilmesini istediler.

 

Sokak esnaflarından Fırat Yeşilbaş, iki gündür elektriklerin kesildiğini belirterek, \"Dünden beri elektriklerimiz kesilmiş sıkıntı yaşıyoruz. Kepenklerimiz otomatik olduğu için dükkânlarımızı kapatmakta sıkıntı yaşıyoruz\" dedi.

 

\"Biz bir şey bulamadık Muş ekibini çağırdık Hakkari ekibi yoldadır\"
Üç dört esnaf bir araya gelerek ancak kepenklerini kapatabildiklerini aktaran Muhammet Çetiner ise, defalarca VEDAŞ`ı aradıklarını belirterek, \"Bizimle dalga geçer gibi biz bir şey bulamadık. Muş ekibini çağırdık. Yok, Hakkari Ekibi yoldadır. Gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekir\" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

 

\"Hem karanlıkta hem de soğukta kaldık\"
Sokak esnafından Adnan Sofuoğlu da, işyerlerinin elektrikle ısıtıldığından soğukta kaldıklarını aynı zamanda kepenklerinin elektrikli olduğunu bunu için yerlerini kapatmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

 

Aynı sokakta kırtasiye işleten bir esnaf ise, işlerinin elektrikle olduğunu belirterek iki gündür dükkânlarını açamadıklarını iş yapamadıklarını belirtti.

 

\"İki gündür VEDAŞ sayesinde sinek avlıyoruz\"
İki gündür iş yapamadıklarını belirten baharatçı Yılmaz ise, \"İki gündür VEDAŞ sayesinde sinek avlamaya başladık. İlgilenen kimse yok. Arıyoruz gelip bakacaklar maalesef beyefendiler Pazar günü bahanesiyle gelip bakmadılar\" diyerek yetkililere sert bir şekilde tepki gösterdi.

 

\"Elektrikler sık sık kesiliyor\"
Aynı sokakta kahvaltı salonu işleten Ahmet Cinton ise bu sorunları sık sık yaşadıklarını belirterek, \"Bu şekilde olmaz çoğu esnafımız siftahsız dükkânlarını kapattılar henüz akşamdır ne gelen var ne de giden böyle iş olmaz.\" dedi.

 

Öte yandan esnafın kendi imkânlarıyla elektrikli kepenklerini kapatmaya çalıştığı ve akşam namazından sonra sokağın karanlıktan dolayı boşaldığı gözlendi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir