• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
HGS alıp OGS'den geçenler yandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HGS alıp, OGS’den geçen binlerce sürücüye ceza yağdı. Ama kimsenin haberi olmadı. Peki, yanlış gişeden geçtiğinizde ne oluyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayollar Genel Müdürlüğü sitesinden aracının plakasını sorgulayan binlerce sürücü gördükleri karşısında şok oldu. Yanlış gişeden geçmek kaçak geçiş olarak sayıldı, cezalar havada uçuştu. Bundan habersiz olan sürücüler, HGS ceza sorgulaması yaptığında ise, plaka üzerine yazılmış çok sayıda ceza ile karşılaştı.

HGS YERİNE OGS'DEN GEÇME CEZASI 11 KATI
Otoyolda araç kullanırken yanlışlıkla HGS'den geçmek yerine OGS'den geçen araçlara ödemeniz gereken tutarın 11 katı şeklinde bir ceza yazıldı. Yani geçiş ücreti 10 TL olan bir köprüden geçiş yaptığınızı düşünürsek ve geçmeniz gereken gişeden değil de başka gişeden geçerseniz 10 TL yerine 110 TL ödeyeceksiniz.

CEZALARDAN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?
Ceza işleminden kurtulmak mümkün ama yine de cebinizden para çıkması durumuna engel olmayabilir. Hatta ceza işleminden kurtulmak bazı durumlarda ceza ücretinden daha maliyetli bile olabiliyor. Ceza işlemini iptal ettirmenin tek yolu 15 gün içerisinde o geçiş sistemine abone olmak. Örneğin, HGS kullanıp OGS'den geçtiyseniz OGS'ye abone olmalı OGS kullanıp HGS'den geçtiyseniz HGS'ye abone olmalısınız. Ancak yazılan cezaların üzerinden yıllarda geçmiş olabilir.

Vatandaş habersiz…

Aracınızın plakasını sorgulamak için bu linke tıklayabilirsiniz?

Bu haberler de ilginizi çekebilir