• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
YouTube kanalını kapatmak istedi! Google talebi reddetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uganda'da devlet başkanlığı için aday olan Kyagulanyi'nin gözaltına alınmasının ardından, destekçileri ile polis arasında çıkan şiddet olaylarda 50 kişi hayatını kaybetti. Uganda yönetimi Google'dan gösterileri tahrik ettiği gerekçesiyle 17 YouTube kanalının kapatılması talebi etti.

Google'ın Afrika İletişim ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada, konuyla ilgili "geçerli" bir mahkeme kararı olmaması nedeniyle talebin reddedildiği belirtildi.

Uganda'da 14 Ocak'ta düzenlenecek seçimlerde 11 başkan adayı yarışacak. Kasım ayında 1986'dan bu yana iktidarda olan Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin en büyük rakibi olarak görülen, "Bobi Wine" olarak da bilinen pop yıldızı 38 yaşındaki Kyagulanyi'nin göz altına alınmasının ardından ülkede gösteriler başladı. Muhalefet farklı seslerin susturulmaya çalışıldığını savunurken hükümet, Kyagulanyi'nin  200'den fazla kişiyle propaganda yaptığını söylüyor.

Uganda Cezai Soruşturma Dairesi gösterilerde hayatını kaybeden 50 kişiden 3'ünün çocuk, 2'sinin kadın olduğu bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir