• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
`Hocalı Katliamı, insanlık tarihine büyük bir acı olarak geçti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti`nin Hocalı kasabasında yaşayan Azeri sivillerin, Ermenistan`a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayını yazılı basın açıklamasıyla kınadı.
 
Sevinçer yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti`nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan`a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayının yıl dönümün de yaşanan katliamı şiddetle kınadığını söyledi.
 
Sevinçer, İnsan Hakları İzleme Örgütünün verilerine göre, 103`ü kadın ve 83 çocuk olmak üzere toplam 613 sivil kişinin katledildiği, 487 kişinin yaralandığı, bin 285 kişinin rehin alındığı ve 150 kişinin kaybolduğunu belirterek bunun insanlık tarihine büyük bir acı olay olarak geçtiğini kaydetti.
 
Açıklamasının devamında Sevinçer, Ermenistan ordusuna bağlı 366. Alayın 2 bin askerleriyle gerçekleştirdiği olayda hayatını yitiren herkese Allah`tan rahmet dilediğini ifade etti. Sevinçer, "Özgür Eğitim-Sen olarak, temel ilkemiz gereği kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü haksızlık, hukuksuzluk ve zulme karşı durmayı bir görev olarak görüyoruz. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu tür hadiselerin bir daha dünyanın hiçbir yerinde gerçekleşmemesi en temel arzumuzdur" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir