• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan su sıkıntıları çözülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çınar ilçesinde uzun yıllardır devam eden altyapı ve içme suyu sorununu çözüme kavuşturacaklarını açıklayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 2017 yılında başlayan altyapı ve içme suyu şebekesi çalışmalarında sona gelindiğini belirterek inşaat işlerinin bitme aşamasına gelindiğini ve projede son düzenlemelerin yapıldığını duyurdu.

 

DİSKİ ile İLBANK ortaklığında gerçekleştirilen altyapı projesiyle Çınar'da 35 Milyon TL’ye mal olan çalışmalar içerisinde ilçeye 63 kilometre kanalizasyon, 54 kilometre içme suyu, 23 kilometre içme suyu isale hattı ile yağmursuyu şebekesi döşendiği belirtildi.

Ayrıca Çınar ilçesinde atık su arıtma tesisi inşa edileceğinin belirtildiği açıklamada, ilk etapta 2037, ikinci etapta ise 2052 yılına kadar atık suları arıtılacağı ve bu tesisle doğal ortama zarar vermeden deşarjı sağlanacağı da ifade edildi.

Söz konusu çalışmaları yerinde inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, "Şehrimiz, altyapı bakımından belirli bir standarda kavuştu. İlçelerimizde de çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Çınar ilçemizde DİSKİ ve İLBANK tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle kanalizasyon, içme suyu şebekesi, içme suyu isale hattı ve yağmursuyu şebekesi yaptık. İlçemizin altyapı sorununu bu projeyle çözüme kavuşturmuş oluyoruz. Özellikle kanalın deşarj edilmesiyle çevre kirliliğini önleyeceğiz. Çalışmalarımızı kısa sürede bitirerek hemşerilerimizin hizmetine sunacağız." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir