• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
İstanbul`daki İslami STK Davası Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - CMK 102. Madde`nin yürürlüğe girmesinden sonra yapılan tahliyelerin ardından medyanın baskısıyla Türkiye genelinde İslami STK ve medyaya yönelik birçok baskın düzenlendi.
 
Yapılan bu baskınlarda birçok dernek başkanı, dernek yöneticisi, gazeteci ve yazar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların birçoğu mahkemede serbest bırakıldı. Haklarında tutuklama kararı verilen 6 kişi de çıkarıldıkları ilk mahkemede serbest bırakıldı. Halen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam eden davada hiçbir tutuklu sanık bulunmuyor.
 
Bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilen mahkemenin duruşması yapıldı. Mahkemeye tutuksuz olarak yargılanan Gazeteci Yazar Mehmet Eşin, Ramazan Suna, Mehmet Ali Gönül, Cemal Çınar ve Nizamettin Yaçin katılırken Avukat Murat Sadak ve Avukat Okan Kadir Bektaş katıldı.
 
Avukat Murat Sadak`ın, hazırlanan iddianamede müvekkilleriyle örgütsel bir bağı varmış gibi gösterilen Ali Demir hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın Ali Demir hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar verdiğini ve belirtilen şahsın İsviçre`de ikamet ettiğinin bilindiği; buna binaen Ali Demir`in tanık olarak dinlemesini teleb etti. Avukatların bu talebini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı 10 Mayıs 2013 tarihine erteledi.
(Remzi Kalkan -M.Erkan Yavuz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir