• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
İşgal rejimi Mescid-i Aksa'nın murabıtlarını engellemek için uzaklaştırma cezası veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlardan arındırmak için siyonist yerleşimcileri, her gün buraya sistemli bir şekilde baskınlar düzenlemeye teşvik eden siyonist işgal rejimi, bir yandan da Müslümanlara buradan uzaklaştırma cezaları vermeye devam ediyor. Son olarak da Mescid-i Aksa'nın bayan murabıtlarından yani bekçilerinden olan Raide Said hakkında 6 ay süreyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdi.

İşgal rejiminin Eski Şehir'deki Soruşturma ve İstihbarat Merkezi'nin söz konusu uzaklaştırma kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra Raide Said kararı yere atıp ayaklarıyla çiğneyerek tepkisini ortaya koydu.

İşgal ordusu, Raide Said'i bir hafta önce gözaltına almış ve kendisine bir hafta süreyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti. Bu sürenin dolmasına yakın onu tekrar soruşturma merkezine çağırarak kendisine yeni bir uzaklaştırma cezası kararını tebliğ etti.

İşgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın murabıtlarını engellemek için sık sık onların bu kutsal mabede belli sürelerle girmelerini engellemeyi amaçlayan "uzaklaştırma cezaları" veriyor.

Mescid-i Aksa'nın murabıtlarından olan Raide Said de sürekli işgalcilerin burada gerçekleştirdiği ihlalleri kayıt altına alması ve dünyaya duyurması sebebiyle sürekli işgal rejiminin hedefindeydi. Bu sebeple daha önce Mescid-i Aksa kapılarından çıkarken 7 kez gözaltına alındı ve işgalcilerin soruşturma merkezlerine götürülerek sorgulamaya tabi tutuldu. Ancak işgal rejiminin bu baskıları onu yıldıramadı ve o Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma mücadelesini yılmadan sürdürdü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir