• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
MÜSLÜMAN KARDEŞİNİZİ ÖLÜME GÖNDERMEYİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, ‘Suçluların İadesi Anlaşması’nın kabul edildiğini resmen açıkladı. Türkiye ve Çin hükümeti arasında 2017 yılında imzalanan anlaşmanın Çin Parlamentosu tarafından onaylandığı ancak işlerlik kazanması için TBMM tarafından da onaylanması gerektiği belirtiliyor.

TBMM DE ONAYLARSA UYGURLAR İADE EDİLECEK!

Çin Parlamentosu internet sitesi Türkiye'de yaşayan Uygurlar'ı terörist olarak gösterdi ve yakın dönemde iade sürecinin başlayacağını duyurdu. Sitede yer alan bilgilere göre, alınan bu karar gereği, ''Türkistan İslam Partisi’nin (TİP) Türkiye’de faaliyet yürüten sivil yapıları tasfiye edilecek. Çin resmi yayın organı teslim alınan Uygur'ların mahkeme edileceğini ve suça karışmış olanların cezalandırılacağını' belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de anlaşmanın onaylanması halinde Doğu Türkistanlı Müslümanlar, komünist Çin rejimine teslim edilecek.

PANİK VE ENDİŞEYE SEBEP OLDU

Türkiye'de yaşayan Uygurlar, iade anlaşması sonrası büyük bir şaşkınlık içerisinde olduklarını, Türkiye'nin bu anlaşma gereği vereceği her Uygur'un cellada teslim anlamı taşıdığını kaydediyorlar. Sosyal medya da yapılan yorumlarda, Pekin yönetiminin Türkiye'ye sığınan ve Çin Komünist idaresinin "terör suçu" işlemekle itham ettiği Müslüman Uygurları bu yolla ele geçirmek istediği belirtiliyor. AFP'ye konuşan Dünya Uygur Kongresi Sözcüsü Dilşat Raşit, sınır dışı anlaşmasının Çin'den kaçan ve henüz Türk vatandaşlığı almamış Uygurlar arasında "büyük bir paniğe sebebiyet verdiğini beyan etti.

GİDİP KENDİMİZİ KÜLLİYE’NİN ÖNÜNDE YAKARIZ”

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Biz bu anlaşma metninin TBMM’ye gelmeyeceğini ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buna izin vermeyeceğine inanıyoruz. Aksi takdirde eğer bu anlaşma Meclis’ten geçerse biz Doğu Türkistanlılar gidip kendimizi Külliye’nin önünde yakarız. Aksi takdirde Hepimizi Çin’e iade etsinler, biz şehid edilen kardeşlerimizle birlikte gitmeye razıyız.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir