• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hastane bahçesinde başıboş dolaşan köpekler hastaları tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hastanenin acil ve ziyaretçi giriş kapısı önünde başıboş bir şekilde dolaşan köpeklerin vatandaşlara saldırdıkları da belirtiliyor.

Köpekler yüzünden korktuklarını belirten vatandaşlar, “Ne küpeleri var, ne de korumaya alınmış, bu köpeklerin hastane bahçesinde cirit atmaları ve insanlara saldırmalarını kim önleyecek? Bu kadar köpeğin hastane bahçesinde ne işi var? İnsanlar korkuyor. Kaçıyorlar, kaçınca da köpekler de kovalıyor. Hastane bahçesi böyle mi olur. Hastalar, hastaneye gelen ziyaretçiler, korku ve endişe içerisinde kalıyor” diye tepki gösteriyorlar.

 

Hayvanlar aç ve susuz kaldıkları için hastaneyi mesken tuttu

Bazı vatandaşlar da hayvanların aç ve susuzluktan dolayı saldırdıklarını belirterek, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekleyen köpeklerin, yetkililer tarafından hayvan barınağına götürülüp beslenmelerinin sağlanması gerektiğini ifade ettiler.

Herhangi bir olay yaşanmadan yetkililerin hastane bahçesinde dolaşan köpekleri toplamasını isteyen vatandaşlar, “Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesi hayvanların gezinti yapacağı ve yiyecek arayacağı yer değil. Burası bir sağlık kuruluşu” diye tepkilerini dile getiriyorlar.

Bunun üzerine Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden İLKHA muhabiri, gece saat 00.20'de başı boş şekilde hastane bahçesinde dolaşan sokak köpeklerini görüntülediği sırada hastanenin acil servisine gelen baba ve küçük oğluna saldırıda bulunan sokak köpeğini telefon kamerasıyla görüntüledi.

Görüntülerde çocuğun babasının elini bırakarak kaçtığı ve babanın da el kol hareketleriyle köpeği uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor. Köpeği uzaklaştırdıktan sonra oğlunu teskin etmeye çalışan baba, İLKHA muhabirine "Bunu haber yapacak mısınız, halimizi görüyorsunuz değil mi, burası hastane değil mi, köpeklerin burada ne işi var?" diyerek tepkisini dile getirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir