• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Darbenin üzerinden 16 yıl geçti, ama..!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, 16. yılını dolduran 28 Şubat darbesiyle ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.


28 Şubat darbesiyle birçok kişinin eğitim ve iş hayatından yoksun bırakıldığını hatırlatan Sevim, \"Bunun ile ilgili Hükümetin ne kadar çalışma yaparsa yapsın darbenin bütün sonuçlarını ortadan kaldırması mümkün değildir\" dedi.


28 Şubat süreci yaşandığında kendisinin bir öğrenci olduğunu ifade eden Sevim, bunun bütün ağır sonuçlarını bire bir yaşayan ve gören biri olduğunu söyledi. Sevim, \"O dönemde birçok arkadaşımız okulu bırakmak zorunda kaldı. Eğitim ve iş hayatında arkadaşlarımız yoksun bırakıldı. Bugün itibariyle her ne kadar bu konuda bir çalıma yapılıyor olsa bile bunun bütün sonuçlarının ortadan kalması yapılan çalışmalarla mümkün değildir. Özellikle o dönemde verilmiş mahkeme kararlarının iptali ve yeniden yargılanma yolunun açılmasıyla bu olumsuzluklar giderilebilir\" dedi.


Sevim sözlerini şöyle sürdürdü, \"O dönem slogana dönüşen `28 Şubat bin yıl sürecek` anlayışı kısmen yargısal faaliyetler üzerinden yürüyor. Bu yargısal ve idari pratikler, ortadan kaldırılmadığı müddetçe 28 Şubat`ın gölgesi bu ülkenin üzerinden kalkmamış olacaktır. Özellikle çalışma hürriyeti açısından ve eğitim hakkından mahrum kalanlar açısından bu yargısal kararların iptal edilmesi gerekiyor. Bu konuda Batman`da bile çok ciddi mağdurlar var. Daha önce bazı STK`lar bu konuda kampanya başlatmıştı. Hükümetin bu kampanyalara kulak kabartması ve bunları dikkate alarak o Yargıtay kararların iptali yoluna gitmesi gerekiyor.\" (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir