• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Apple, akıllı gözlük çalışmalarına hız kazandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir raporda; Apple'ın, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin geliştirilmesiyle ilgili bazı sorunlarla karşılaştığı ve geliştirmeyi durdurduğu ortaya çıkmıştı.

Ancak daha sonra gelen bilgiler, şirketin gözlükleri geliştirmeye devam ettiğini göstermişti.

Her ne kadar Apple'ın artılmış gerçeklik gözlükleri hakkında pek bir bilgi ortaya çıkmasa da şirketin attığı adımlar, bu teknolojiye olan ilgisini bir kez daha gösteriyor.

APPLE ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ
Kısa süre önce Apple, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi'ne (USPTO) "Lokalize Optik Ayarlı Görüntüleme Sistemi" adlı yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Söz konusu patentin, şirketik akıllı gözlükleri olan "Apple Glass" ile ilgili olduğu söyleniyor. Buna göre gözlükte bulunan lensler, gerçek dünyadaki ışığa göre otomatik olarak ayarlamalar yapabilecek.

APPLE GLASS NELER SUNACAK
Kullanıcılar, akıllı gözlüğü iPhone ile eşleştirdikten sonra metin mesajlarını, e-postaları, haritaları, oyunları ve diğer içerikleri lens üzerinde gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilecek.

İddialara göre Apple'ın yeni akıllı gözlüğünün üzerinde herhangi bir işlemci veya grafik birimi bulunmayacak. Gözlükler, tamamen iPhone veya iPad'lere bağlı bir şekilde çalışacak.

Gözlüklerin üzerinde ise nereye baktığınızı tespit edebilen bir kamera yer alacak. Ayrıca Apple, bu gözlükleri ayrı bir cihaz olarak değil, iPhone aksesuarı olarak satışa çıkaracak.

APPLE, SPACES'İ SATIN ALMIŞTI
Apple, geçtiğimiz temmuz ayında ABD merkezli teknoloji şirketi Spaces'i satın almıştı. Spaces'i bünyesine katan Apple'ın bu platformu, AR/VR odaklı akıllı gözlük projesine entegre etmesi bekleniyor.

Son olarak Apple Glass isimli akıllı gözlüklerin, 2022 yılında karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir