• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Bankaların Sözlü Savunması Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Rekabet Kurumu`nda 12 bankaya ilişkin soruşturmanın sözlü savunmasında, soruşturma heyeti tarafından hazırlanan belgelerde Vakıfbank ile ilgili olarak 2 ihlal iddiasında bulunulduğunu hatırlattı.

Vakıfbank`ın mevduat, kredi ve kredi kartı pazarında rekabeti kısıtlayıcı bir anlaşmanın tarafı olmadığını söyleyen Kalkan, nitekim soruşturma heyeti tarafından yapılan incelemelerde de Vakıfbank ile ilgili hiçbir belgenin bulunamadığını kaydetti.

Kalkan, ``Ben 3 yıldır bu bankada görev yapıyorum. Bu süre içinde diğer bankalarla ilgili olarak herhangi bir anlaşmaya dair en ufak bir bilgi tarafıma ulaşmamıştır. Biz asla böyle bir anlaşmanın tarafı olmadık`` diye konuştu.

Soruşturma belgelerinde yer verilen ikinci ihlal iddiasının ise kamu mevduatı pazarında rekabetin mevduat sahibi kurumlar aleyhine kısıtlandığı yönünde olduğuna işaret eden Kalkan, şöyle konuştu:

``Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası kamu kontrolünde olan bankalardır. Rekabet hukuku anlamında tek ekonomik bütünlük arz eden üç kamu bankasının kendi aralarında rekabeti ihlal etmeleri söz konusu olamayacaktır.

Rekabet kurallarına aykırı anlaşmalara taraf olmak veya benzeri hukuka aykırı davranışlarda bulunmak suretiyle kârlılığımızı artırma gayreti içinde olmamız ihtimal dahilinde değildir.``

Sözlü savunmaların ikinci gününde Halk, İş, Ziraat, Garanti ile Yapı ve Kredi bankalarının temsilcileri de dinlenecek.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir