• DOLAR 32.512
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2495.174
  • ...
HAMAS'tan Furkan Savaşı'nın yıldönümü açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS açıklamasında, işgale karşı mücadelede silahlı direnişin her zaman ilk sırada yer alacağını belirterek, siyonist işgalin Filistin topraklarında bir geleceğinin olamayacağını belirtti.

HAMAS açıklamasında; "Biz savaş için acele etmiyoruz. Ama düşman eğer halkımızın kanını dökmeye kalkışırsa, beklediğinden çok daha fena sürprizlerle karşılaşacak ve yenilgiye uğratılmış olarak dönmek zorunda kalacaktır." denildi.

HAMAS'tan yapılan açıklamada esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmalarının kendi açılarından kutsal bir gaye olduğuna dikkat çekilerek, "Onlar özgürleştirilinceye kadar biz kendimizi rahat hissetmeyeceğiz." dedi.

HAMAS, Furkan Savaşı'nın başlamasının yıl dönümünde Filistin direnişinin çok daha hazırlıklı olduğunu, halk tabanının da direnişi ve amaçlarını çok daha fazla bağrına bastığını, esirlerin özgürleştirilmelerinin ise öncelikleri arasında yer aldığını, direnişin onları özgürlüklerine kavuşturma konusundaki sözünü yerine getirinceye kadar işin peşini bırakmayacağını vurguladı.

Siyonist işgal rejiminin, 12 yıl önce, hava saldırılarıyla başlattıkları korkunç savaşta başlangıçta özellikle kalabalıkların bulunduğu noktalar, okullar ve polis merkezleri hedef alınmıştı.

İşgal rejimi, bir hafta kesintisiz süren hava saldırılarının ardından artık Filistin direnişinin yıldırma noktasına geldiğini sandığı için tüm dünyaya kara saldırısının başladığını duyurdu. Bu saldırıyla Gazze'nin işgali hedefleniyordu. Ancak Filistin'in direnişinin kararlı mücadelesi karşısında yenilgiyi kabul etmek ve ateşkes istemek zorunda kaldı.

Bu savaşta 1436 Filistinli şehit edildi. Şehit edilenler arasında İç İşleri Bakanı Said Sıyam ve seçkin ilim önderlerinden Prof. Dr. Nizar Reyyan gibi H'ın önemli liderleri de vardı.

Yarısı çocuk 5400 kişi yaralandı. 4100 bina tamamen yıkılırken 17 bin bina da kısmen zarar gördü. Filistin ekonomisi en az bir milyar dolar zarara uğradı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir