• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Emniyet, Ali Çiftçi’den özür diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sokağa çıkma kısıtlaması denetimlerinde, gidecek yeri olmadığını söylediği halde ceza kesilen Ali Çiftçi’den özür diledi.

EGM’nin Twitter hesabından, Çiftçi’nin sokağa çıkma kısıtlaması denetimi sırasında polisle konuştuğu anın fotoğrafı paylaşıldı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz. Ali Çiftçi’yi tekrar bulduk. Gerekli desteği ve barınmasını sağladık, helalleştik. Memleketine intikal ettireceğiz. Polis arkadaşımız da üzgün. Düzeltir, özür dileriz.”
Ankara'dan inşaatta çalışmak üzere geldiği Antalya'da kalacak yeri olmadığı için sokakta yaşayan Ali Çiftçi için, kısıtlama kurallarına uymadığı için 3 bin 150 lira para cezası kesilmişti.

Turistlerle birlikte yolda yürüyen bir kişiyi durduran polis ekipleri kimliğini kontrol ettiği Ali Çiftçi'ye (32) neden dışarıda olduğunu sorulmuştu.

Ankara'dan iş bulmak için Antalya'ya geldiğini ve turizmde çalıştığını, işsiz kalınca sokaklarda yattığını belirten Çiftçi'ye polis ekipleri kısıtlama kurallarına uymadığı için ceza yazmıştı.

3 bin 150 lira ceza kesilen Ali Çiftçi, sokakta kaldığını ısrarla söylemesi üzerine polis ekipleri de bir yerde sabit kalması gerektiğini, sokaklarda dolaşmasının yasak olduğunu hatırlatmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir