• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Hz. Peygamber(a.s)`in Anneleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - İlim Yayma Cemiyeti`nin, Diyanet Eğitim Merkezi`nde düzenlediği panele konuşmacı olarak Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman katıldı.
 
Dinleyicilerin adeta manevi bir tarih yolculuğu yaşadıkları ve duygusal bir atmosferin yaşandığı panele, Manisa Sağlık Meslek Lisesi`nde misafir öğrenci olarak bulunan Somalili kız öğrenciler de katıldı.

Konuşmasında Hz. Peygamber (a.s.)`in anne ve babasının izdivacını, Allah Resulü(a.s.)`nün hayatında iz bırakan sütannelerini ve yaşamı içerisinde anne gibi değer verdiği kadınları sohbet tadında anlatan Ağırman, "Peygamberimizin beş annesi vardı: Öz annesi Amine, süt annesi amcası Ebu Leheb`in cariyesi Süveybe, asıl süt annesi Halime binti Sa`d, `Annemden sonraki annem` dediği Ümmü Eymen Bereke ve sekiz yaşından yirmi beş yaşına kadar evlerinde kaldığı ve `Bu hanımın benim üzerimde hakkı çoktur ve ikinci annemdir` dediği, amcası Ebu Talib`in hanımı Fatıma Binti Esed" dedi.
 
Türkiye halkının, yediden yetmişe tüm fertlerinin Hz. Peygamber (a.s.)`in anne,baba ve dedesinin isimlerini sırasıyla sayabildiğini belirten Ağırman, konuşmasının devamında, Hz. Peygamber (a.s.)`in anne ve babasının evliliklerini, Arap toplumunun örf ve adetlerini, babasının vefatını, Hz. Hatice Annemizle olan evliliğini, süt anneye verilişini, süt annelerini, süt kardeşlerini, `Annemden sonra annem` dediği kadınları, onlara gösterdiği üstün vefa örneğini ve dullara ve yetimlere gösterdiği engin şefkati duygulu bir şekilde uzun uzun anlattı.
 
Güzel sohbetiyle dinleyicileri adeta Asr-ı Saadete götüren Ağırman, konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Bu anlattıklarım sizlere sadece tarihi bir bilgi olarak yansımamalı. Peygamberimizin örnekliği bize ışık tutmalı. İslam coğrafyasındaki tüm meseleler ve tüm yetimler, bizim meselemiz ve bizim yetimiz olmalıdır." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir