• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Aşı olmayan "Vatan Hainiymiş!?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşı çıktı mı? Çıkıyor mu? Çıkacak mı? Hangi ülkenin aşısı daha iyidir? gibi sorular soruladursun Türkiye'deki bazı akademisyenler Aşı Olayına yeni bir boyut kazandırdılar.

Bill Gates'in tekelinde zannedilen "Mutlaka aşı olunmalı" çağrıları Türkiye'deki bazı prof'larca daha incelikli konular üzerinden işlenmeye başlandı.

Prof. Dr. Bingür Sönmez Fox TV de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada aşı yaptırmak istemeyenlere: 'Aşı yaptırmam diyenler vatan hainidir" ifadesini kullanacak kadar ileri gitti.
Vatan Haini ilan etmeyi kendi tekelinde gören aşırı milliyetçiler buna ne der bilinmez ama bu yorumdan yola çıkılarak yarın bir gün başka bir uygulama dolayısıyla başkaları da "Vatan Haini" ilan edilebilir rahatlıkla.

Bingür Sönmez; " Muhtemelen Ocak ayı içerisinde herkese aşı yapılacak ama 'Ben aşı yaptırmam' diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz. Resmi dairelere giremeyecekler. Okullara gidemeyecekler" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının devamında aşının zorunlu yapılmasının imkanı olmadığını söyleyen Sönmez; "İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok. Kanun çıkarıp herkes aşı olacak diyecek şansımız yok ama kurallar koyacağız. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var aşıda da kurallar koyacağız" dedi. 

Sönmez skandal açıklamalarının devamında aşı olmayanların hiç bir yere gidemeyeceğini söyledi; "Devlet dairelerine gidemeyecekler, toplu taşımaya binemeyecekler" dedi.
Sönmez'den önce de ATV'deki meşhur bir programa katılan psikiyatrist Arif Verimli de;

"Aşı olmayacakların noter işleri, tapu işleri yapılmasın. Vergi yapılandırmasından yararlanmasın, herhangi bir derneğe üye olamasınlar, pasaportları askıya alınsın, vize verilmesin, aşı olduğunu kanıtlamayan nikah yaptıramasın" ifadelerini kullanmıştı.

Verimli'den sonra şimdi de Prof Sönmez'in aynı minvaldeki sözleri ister iistemez ;

-Daha ortada aşı yokken toplumda bir baskı oluşturmaya çalışmanın sebebi ne?

-Aşı güvenliyse zaten bir ihtiyaçtır, vatandaş da kullanacaktır, zorlamanın bir anlamı var mı?

-"Hayırdır aynı kandilden süzülen bu dumanın sırrı ne?"  gibi soruların sorulmasına yol açtı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir