• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Karnındaki 2 bebeğiyle birlikte ölen anne hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Geçtiğimiz günlerde Adana`da 5.5 aylık hamile olduğu bildirilen Hatice Demet Buzpınar adlı anne adayının hayatını kaybettiği olay sonrası yazılı-görsel medyada yer alan haberleri yargısız infaz olarak değerlendiren Türk Jinekoloji Derneği ve Adana -Osmaniye Tabip Odaları ortak basın açıklaması düzenleyerek konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

 

Prof.Dr. S.Cansun Demir tarafından okunan açıklamada; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi olan ve üniversitenin Balcalı Hastanesi`nde de özel statüde görev yapan Prof. Dr. Cüneyt Evrüke`nin kendisini ispat etmiş bir meslektaşları olduğu kaydedildi.

 

Olayın seyri hakkında da bilgi veren Demir, \"Aldığımız bilgiye göre Prof Dr Evrüke, aileye bebeklerden birinin Down sendromu taşıdığını ve bununla ilgili olarak gebeliği devam ettirme veya sonlandırma kararının kendilerine ait olduğunu belirterek yapılacak işlemler ile ilgili olası riskleri anlatmıştır. Zaten bu etik olarak olması gereken ve tıbbi olarak da zorunlu bir bilgilendirmedir. Ardından hasta bebeğin gelişimi durdurulmuş sonrasında da enfeksiyon, dekolman, damar içi pıhtılaşma veya kalp krizi nedeniyle hasta hayatını yitirmiştir.\"dedi.

 

Bu tür sonuçların daima var olduğunu belirtilen Demir; \"Meslektaşımızın bu olayda bir kusur ya da ihmali olmadığının bilinmesini bu tür talihsizliklerin bu tür komplikasyon riski olan vakalarda daima var olduğu gerçeğinin akılda tutulması gerekmektedir.

 

Tedavisi mümkün olmayan, doğumdan sonra bebeğin ve ailesinin hayatına ağır hasar verecek sakatlıklar hamileliğin 10`uncu haftasından sonra tespit edildiğinde, ailenin isteği doğrultusunda ve tıbbi bir kurul kararıyla gebelik sonlandırılması yasaldır.

 

Yaşanan olay elbette son derece üzüntü vericidir , ailenin üzüntüsünü anlıyor ve acılarını paylaşıyoruz.\"ifadelerini kullandı.

 

Olayın medyada yer alış şeklini de eleştiren Demir; \"medya yer alan haberler maalesef bir \" yargısız infaz\" sürecine dönüşmüştür. Türkiye`de önemli tiraja sahip ve prestijli bir gazetede olaya ilişkin haber verilirken anne adayı ile ilgili olarak \"...öldü ( öldürüldü ) \" ibaresinin büyük puntolarla verilmesi bizde tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşatmıştır\" dedi. Yasal sürecin devam ederken Evrüke`nin katil gibi lanse edilmesini eleştirdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir