• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Batman'da yapılan sağlık kompleksi tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Kozluk ilçesinde içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 10 Üniteli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezini barındıran iki bloktan oluşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Kompleksi binasının tamamlanarak hizmete hazır duruma getirildiği belirtildi.

Kozluk Sağlıklı Yaşam Merkezi

Sağlıklı Yaşam Merkezinin sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Merkezimizde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler sunulacaktır. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan merkezde; doktor, laboratuvar teknisyeni, psikolog, diyetisyen, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, röntgen teknisyeni, hemşire ve ebe görev yapacaktır." denildi.

Kozluk Aile Sağlığı Merkezi

Aile Sağlığı Merkezinde birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamının verileceği belirtilen açıklamada, 6 aile hekimi 4 aile sağlığı çalışanı ile hizmet vereceği, Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetler ile birinci basamakta sunulan koruyucu sağlık hizmetlerinin daha da güçlendirildiği kaydedildi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu

Sağlık kompleksinde oluşturulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuyla; 11 personel, 2 tam donanımlı ambulans ile 7/24 hizmet usulünü esas alarak ilçe merkezi ile bağlı çevre köylere nitelikli, hızlı ve ulaşılabilir acil hizmeti sunulacağı ifade edildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği (ADSP)

Batman merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı olarak ilçede açılan 10 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde 10 diş üniteli, bir panoramik röntgen cihazı, bir periapikal röntgen cihazı, 10 endomotor ve son teknoloji cihazlarla donatılan merkezde; dolgu, kanal tedavisi, sabit ve hareketli protezler, diş taşı temizliği gibi tüm işlemlerin yapılabileceği bilgisi paylaşıldı.(İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir