• DOLAR 32.564
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.966
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI DUYURUSU

Peygamber Sevdalıları Platformu bu yılki Kutlu Doğum Siyer Sınavının 26 Mayıs`ta yapılacağını açıkladı. Platformu bu yıl 50 kişiyi umreye götürüyor. Sınava katılanlar ayrıca kendi illeri içersinde sıralamaya tabi tutulacak ve il bazında dereceye girenler ayrıca ödüllendirilecek.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: TÜRBENİN ÖNÜNDE PATLAYAN KANALİZASYON ONARILMAYI BEKLİYOR

Diyarbakır`daki tarihi Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesi`nin önünde patlayan kanalizasyonun onarılmaması vatandaşı çileden çıkardı. Yetkililerin sorumsuzca davrandıklarını belirten vatandaşlar acil önlem alınmasını istedi.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: DİYARBAKIR`DA 3 ARABA SOYULDU


Diyarbakır merkez Sur ilçesinde park halindeki araçların camlarını kıran kimliği belirsiz kişi veya kişiler, yol kenarına park eden araçları soydu.

 

HABER DİYARBAKIR: HÜDA-PAR`DAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Türkiye`de yaşanan son gelişmeleri yaptığı basın açıklamasıyla değerlendirdi. Birçok konuya değinilen açıklamada, Kürtçe vaaz ve hutbe uygulaması hayırlı bulunarak desteklendi.

 

DİYARINSESİ: MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEHLİKENİN FARKINDA MI?

Tablet bilgisayar ve akıllı tahtalarla eğitim vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda, sosyal paylaşım sitelerine erişilmesinin serbest bırakılmasına, \"Milli Eğitim Bakanı`nın sosyal paylaşım sitelerinde öğrencileri bekleyen tehlikelerin farkında olmadığı\" yorumlarına neden oldu.

 

DİYARBAKIRSÖZ: `HAYIR DEMEKLE YETMEZ`


Dicle Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü`nün organize ettiği, uyuşturucu madde kullanımının zararlarının anlatıldığı tiyatro oyununu kongre merkezinde 5 gün boyunca sahnelendi. Madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı \"Hayır Demek Yetmez\" adlı tiyatroyu binlerce lise öğrencisi izledi.

 

YENİ YURT GAZETESİ : TMO`NUN EKMEK İSRAFINI ÖNLEME KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TMO Diyarbakır Şube Müdür Yardımcısı İrfan İplikçi, bir süre önce başlattıkları Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkolu ziyaret ederek, kampanya için destek talebinde bulundu.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: İŞ BULAMIYORLAR

Resmi verilere göre sayıları 2 milyon 630 bine ulaşan Türkiye genelindeki işsizlerin 675 bini bir yıldan fazla süredir iş arıyor. Resmi rakamlar dışında DİSK`in açıkladığı veriler temel alındığında ise bu sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

 

GAZETE DİYARBAKIR: DİYARBAKIR`DA YOL KESEN BİR GRUP SERVİS ARACINI ATEŞE VERDİ

Diyarbakır Fiskaya bölgesinde bir servis aracını durduran yüzleri kapılı göstericiler araca molotof kokteylli atarak yaktı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir