• DOLAR 32.471
  • EURO 34.556
  • ALTIN 2474.538
  • ...
ABD yaptırımlarına karşı vatandaşın önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye yönelik 3 yıldır masada tutulan yaptırımlar geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

ABD Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığını ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile üst düzey yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit'i de yaptırım listesine eklemişti.

Hava savunma sistemlerini güçlendirmeye yönelik geçtiğimiz yıl Rusya'dan alınan S-400 füze hava sistemlerini kabullenemeyen ABD, Türkiye'ye yönelik ekonomik ve savunma sanayisinde yaptırım alma kararı aldı.

ABD yönetimi tarafından S-400 alımından dolayı Türkiye'ye ABD'nin CAATSA kapsamında yaptırım uygulaması kararını İLKHA'ya değerlendiren Malatyalılar, emperyalist ABD'nin yaptırım kararına karşı verilecek en iyi cevabın; 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı ambargo ve yaptırımlara verilen karşılığın bugün de ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak tüm üslerinin kapatılması olduğunu belirtti.

Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç

"ABD yerli işbirlikçileriyle İslam ülkelerine kan kusturuyor"

Emperyalist ABD ile siyonist işgalci rejiminin İslam ülkelerinde yaptıkları zulümleri anımsatan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, "Kendimi bildim bileli ABD ve israil Ortadoğu'da zulüm yapıyor ve bu zulüm hala devam ediyor. Bugünümüzün Ebu Cehil'i, Firavun'u, Nemrud'u ve iblisi büyük şeytan Amerika'dır. Ortadoğu ve Türkiye'de gerçekleşen tüm katliamlarda Amerika ve israilin parmağı var. Yerli işbirlikçileriyle sürekli İslam ülkelerine kan kusturuyorlar. Bundan dolayı Ortadoğu'da ve Türkiye'deki ABD'nin bütün üslerinin kapatılması ve bu memleketlerden defolup gitmeleri lazım." dedi.

"Türkiye ABD'nin kararına en iyi cevabı üsleri kapatmakla vermelidir"

İslam coğrafyasındaki tüm katliamlarda ABD'nin parmağının olduğunun altını çizen Tunç, "Amerika ta binlerce kilometreden gelip mezhepçilik, ırkçılık yapıp insanları ve halkları birbirine düşürüyor. Amerika gelip Irak'a girdi, kadınların namuslarına el uzattı, evlerini başlarına yıktı, erkeklerini kurşuna dizdiler. Hakeza Afganistan'da Suriye'de de aynı şeyi yaptılar. Bugün Suriye'ye yerleşmiş petrolün başına geçmiş. Yani büyük şeytan üzerine düşen ne varsa hepsini yapıyor. Yetkililerden isteğimiz Türkiye'ye karşı aldıkları yaptırım kararlarına, oyunlarına ve 15 Temmuz darbe girişimine karşı bunlara en iyi cevap, başta Malatya Kürecek'teki radar üssü ve Adana İncirlik üssü olmak üzere Türkiye'de bulunan tüm üslerin kapatılması gerekir yoksa zillet altında yaşamaya mahkûm oluruz." dedi.

Sadık Gökgöz

"Gerek Türkiye'de gerekse diğer İslam ülkelerindeki tüm ABD üsleri kapatılmalı"

ABD'nin yaptırım kararını şiddetle kınadığını belirten Sadık Gökgöz, "Gerek İncirlik Hava Üssü gerek Kürecik Radar Üssü gerekse Türkiye ve Ortadoğu'daki İslam ülkelerinde bulunan ABD'ye ait tüm üslerin kapatılmasını istiyoruz. Çünkü ASELSAN'da çalışan genç mühendislerimiz Amerika, israil ve işbirlikçileri tarafından şehit edildi. Daha yakın tarihe gelirsek, 15 Temmuz darbe girişiminde 250 kardeşimiz gene bunlar tarafından şehit edildi. Her ne kadar darbe girişimini FETÖ yaptıysa da tüm dünya biliyor ki; bu darbe girişiminin arkasındaki güç Amerika'dır. Ama maalesef bugüne kadar siyasiler yetkililer bunlara gereken cevabı vermediler." diye konuştu.

"Hükümet ve muhalefet partileri bir olup ABD'ye gereken cevabı vermeli"

Halkın, darbe girişiminde sergilediği dik duruşu hem iktidar hem muhalefetin ABD'ye karşı sergileyemediğini söyleyen Gökgöz, "Eğer Amerika'ya o gün gerekli cevap verilseydi, 'Sen bu ülkeye darbe yapmak istedin ve 250 vatandaşımızı şehit ettin, yüzlercesini yaraladın' diye Türkiye'deki üsleri kapatılsaydı, Amerika bugün yaptırım kararlarını alma cesaretini gösteremezdi. Cumhurbaşkanımızın, hükümetin ve muhalefet partilerinin bir olup Amerika'ya gereken cevabı üsleri kapatarak vermeleri gerekir. Biz bunu 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı'nda gördük ve Amerika'ya rağmen Kıbrıs'a çıkarma yaptık ve güzel de oldu, oradaki halkımızı koruduk." diye belirtti.

Vahide Bilim

Amerika'nın hiçbir zaman Türkiye'nin dostu olmadığına dikkat çeken Vahide Bilim, hiçbir konuda Amerika'nın Türkiye'de olmasından memnun olmadıklarını söyledi.

Bulut Salık

"Amerika'nın Ortadoğu için nasıl bir tehdit oluşturduğunu Arap Baharıyla gördük"

ABD'nin yıllardan beri emperyalist sömürgeciliğinden dolayı başka ülkelerde en fazla üsse sahip olduğunu söyleyen Bulut Salık şöyle konuştu:

Amerika'nın ülkemizdeki en önemli üsleri Adana İncirlik Hava Üssü ve Malatya'mızdaki Kürecik Radar Üssü'dür. Kürecik Radar Üssü yıllardır İran'ı izliyor. Amerika'nın askeri birlikleri ve üsleri Ortadoğu için büyük bir tehdittir. Amerika Ortadoğu'da güçlü bir ülke istemiyor, bunun için de en çok Türkiye'de üsleri var. Amerika'nın sadece ülkemiz için değil, Ortadoğu için de bir tehdit olduğunu Arap Baharıyla gördük. Ülkelerde karışıklıklar çıkarması, nifak tohumlarını atması, ajanlar yollaması, onun için özellikle Amerika'nın askeri olarak Ortadoğu'da bulunmasını tasvip etmiyorum. Hele de Türkiye gibi dünyanın sayılı ordusuna sahip bir ülkenin içinde Amerika'nın füze kalkanının olmasını tasvip etmiyorum.

"Üslerdeki füze kalkanlarının yaydığı radyoaktifler insan sağlığını tehdit ediyor"

Üslerde bulunan füze kalkanlarının insan sağlığını da tehdit ettiğine dikkat çeken Salık, "İnsanlar şu an farkında değil ama yıllar geçtikten sonra yapılacak radyoaktif çalışmalarla kaygı verici sonucu göreceğiz. Bir granitin bile kapalı ortamda radyoaktif yaydığını biliyoruz. Orada kullanılan cihazlar çok yüksek derecede radyoaktiftir. Hatta benim köyümde Kürecik Radar Üssü'nün aşağısında kalıyor. Oradaki Amerikan askerlerini bile Türk askerleri koruyor. Oradan yayılan radyoaktifin yıllar sonra Malatya için tehlike arz edeceğini düşünüyorum." dedi.

"ABD'nin yaptırımları karşısında dik duruşumuzu sergilemeliyiz"

Salık, "Amerika'nın terör örgütlerini desteklemesi, Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmesi hep rant içindir. Gerek Irak'ta gerekse Libya'daki petrol şirketlerin tümü Amerika ve israil ortaklığı menşeli. Artık ABD'nin pek fazla yaptırım yapmasına da gerek kalmadı, zaten dolar bayağı yükseldi. Dik duruşumuzu gösterelim. Amerika'nın boyunduruğu altında yaşamamak ve tam bağımsız bir Türkiye için; Kürecik Radar Üssü, İncirlik Hava Üssü diğer tüm üsler kapatılsın." çağrısında bulundu.

Halis Ergül

"Üsler; Türkiye, İran ve diğer İslam ülkeleri için tehlike arz ediyor"

ABD'nin tüm İslam ülkelerine yaptırım uyguladığını belirten Halis Ergül, "Kıbrıs savaşında olduğu gibi şimdi alınan yaptırım kararına karşı ABD üslerinin kapatılması gerekir. Yoksa ABD'nin Türkiye düşmanlığı hiçbir zaman bitmez. Üsler; Türkiye, İran ve diğer İslam ülkeleri için tehlike arz ediyor. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması ve Türkiye'nin de buna öncülük yapması lazım. Bizim daha çok güçlenmemiz lazım. Kafirlere karşı tek vücut olmamız lazım. Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de bir Ayet-i Kerime'de 'Allah ve Resulü'ne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider. Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.' diye buyuruyor." dedi.

Hüseyin Peker

"Türkiye'nin bölgede güçlenmesi ABD'nin hesabına gelmiyor"

2000 yılına kadar Amerika'nın Türkiye'yi parmağında oynattığını söyleyen Hüseyin Peker, "Ben 69 yaşındayım, çok şey gördüm. Ama şimdi Türkiye silahlarını ürettiği için ve Amerika veya başka bir ülkeye muhtaç olmadığı için, Amerika Türkiye'nin boğazını sıkmaya çalışıyor. Çünkü Türkiye güçlendikçe israil sıkıntıya girecek. Amerika ve Yahudilerin tek dertleri israildir. Ortadoğu'da güçlü bir Türkiye, israilin bitmesi anlamına gelir. Türkiye Kürecik Radar Üssü'nü kapatayım desin, ya da bir hafta, bir ay kapatsın Amerika gelir sana el ayak pençe divan durur." diye kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir