• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Milli Piyango domuz eti yemek gibi haramdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Devlet eliyle kumar oynatılmasını esefle karşıladıklarını belirten Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, Milli Piyango'nun isminden milli kelimesinin çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yılbaşının yaklaşmasıyla alımı artan piyango biletiyle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ak, halka Milli Piyango'nun haram olduğunu anlatmak için diyanet mensuplarına ve diyanet sendikalarına büyük işler düştüğünü söyledi.

"Milli Piyango, domuz eti yemek gibi haramdır"

Müslümanlara, şans oyunu adı altında sunulan kumara karşı hassas davranmaları ve piyango almamaları uyarısında bulunan Ak, "Her yılbaşı yaklaştığında Milli Piyango Müslümanların gündemine taşınan bir mevzudur. İnsanları şans oyunlarından vazgeçirecek tedbirleri maalesef alamadık. Peygamber Efendimiz, 'İslam'da haram da belli, helal de bellidir. Bunların arasında şüpheli şeyler vardır.' diye buyuruyor. Şans oyunları kesinlikle haramdır. Milli Piyango ve şans oyunları tıpkı domuz eti yemek ve içki içmek gibi haramdır." dedi.

"Allah'ın men ettiği bir fiilin yapılması hiçbir şekilde kişiye hayır olarak dönmez"

Milli Piyango'nun hiçbir tutar yanının olmadığını ifade eden Ak, "Vatandaşlarımız olaya belki biraz daha masumane bakıyor olabilir, 'Bir bilet almaktan bir şey olmaz.', 'Ben kazanırsam bu parayı hayır işlerine harcayacağım, fakir fukaraya vereceğim.' diye düşünebilir. Oysa fakir fukaraya da verse hayır işlerine de harcasa bu paranın ne hayrı ne de fakir fukaraya faydası olur. Allah'ın men ettiği, Allah'ın istemediği bir fiilin yapılması hiçbir şekilde kişiye hayır olarak dönmez. Tabi burada biz Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına ve diyanet sendikalarına da bu noktada büyük işler düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Diyanet'in Milli Piyango'nun haram olduğu noktasında daha fazla hutbe vermesi lazım"

Ak, "Diyanet İşleri Başkanımız nasıl sigaranın haram olduğu noktasında üzerinde ısrarla durarak her platformda bunu dile getiriyor ise şans oyunlarının da Milli Piyango'nun da haram olduğunu hutbelerde, çeşitli platformlarda, çalıştaylarda, toplantılarda dile getirmesi lazım. Artık buna bir dur denmesi lazım. Vatandaş 'Asgari ücretle çalışıyorum.' diyor, 'Evime ekmek götüremiyorum.' diyor. Bir bakıyorsunuz piyango bileti kuyruğunda bu insanlar var. Bu kesinlikle kabul edilemez. Hiç kimse ailesinin rızkını, helal alın teriyle kazandığı parasını şans oyunlarına harcayamaz." şeklinde konuştu.

"Piyango milli olmaktan çıkarılmalı"

Piyangonun millîlikle alakasının olmadığının altını çizen Ak, konuşmasının devamında şunları aktardı:

Milli Piyango diyoruz. Bu haram 'milli' ifadesiyle sanki insanların önüne atılan masumane bir kelime gibi gözükse de biz bunu kabul etmiyoruz. Piyango milli olmaktan çıkarılmalı. 'Milli' kelimesi bu kumar şirketinden çıkarılmalı, devlet buna gerekli çözümü bulması gerekir diye düşünüyorum.

"Bir Hristiyan adetini bir Müslüman memleketinde kutlamamız ne kadar doğru?"

Yılbaşı kutlamalarının Müslümanlarla bir ilgisinin olmadığını hatırlatan Ak, "Dinimizde olmayan bir kutlamanın, bize ait olmayan bir geleneğin kutlanmaması gerekir. Müslümanların dininde, örfünde, yaşayışında olmayan bir şeyin kutlanması Müslümana yakışmaz. Dolayısıyla bize ait olan şeyleri yaşamalıyız. Dinimizin güzelliklerini toplumumuza yansıtacak kutlamalara katılmalıyız. Bir Hristiyan adetini bir Müslüman memleketinde kutlamamız ne kadar doğru ve güzel olur bunu vatandaşların takdirine bırakıyorum." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir