• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Yılbaşı kutlamalarının amacı İslam’ın haram kıldığı kötülükleri meşrulaştırmaktır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yazılı açıklama yaparak, yaklaşan yılbaşı ve bu münasebetle yapılan haramlara dikkat çekti.

Yılbaşı kutlamaları ve bu münasebetle başta milli piyango olmak üzere şans oyunlarının İslam diniyle hiçbir ilgi ve alakasının olmadığına işaret eden Cihan, Müslümanlara önemli uyarılarda bulundu.

İslam dininin kainatta yepyeni bir nizam getirdiğini, Kur’an-ı Kerim’in önceki dinlerin hükümlerini bütünüyle yürürlükten kaldırdığını anımsatan Cihan, ‘Noel Baba ve Yılbaşı Kutlamaları’nın Hıristiyanlar ait bir gelenek olduğunu söyledi.

“Noel Baba, yılbaşı ve benzeri bayramlar batıl dinlerin alameti ve sembolüdür”

Müslümanların kesinlikle gayri Müslimlere benzemediğini vurgulayan Cihan, “Noel Baba, yılbaşı ve benzeri bayramlar batıl dinlerin alameti ve sembolüdür. Bugünlere tazîm ve kutlama maksadıyla katılmak, o günlerde tebrikleşmek ve hediyeleşmek, aynı amaçla hindi almak, yemek, ziyafet çekmek, bu tür kutlamalara katılmak, o günlerde kutlama niyetiyle çocuklara hediye almak ve pişirdikleri yemekleri yemek caiz değildir.” dedi.

“Amaç içkili ve fuhuş eğlencelerini meşrulaştırıp, yaygınlaştırmaktır”

‘Noel Baba’ adı altında yapılmak istenen gayenin Batı medeniyetini ve ahlaksızlığını insanlığa sevdirmek olduğunu dile getiren Cihan, “Mahremiyet sınırlarını kaldırmaktır. Namus anlayışını ve İslam dininin haram kabul ettiği içkili ve fuhuş eğlencelerini meşrulaştırıp, yaygınlaştırmaktır. Her yeni yılda dünyanın büyük bir kısmını meşgul eden Noel Baba ve yılbaşı gecesinde, ülkemizde de toplumumuzun inancına, milli ve manevi değerlerine ters düşen Allah’a isyan vardır. Allah'ın emirlerine başkaldırma vardır. Ne yazık ki bugün var olan yönetimler Allah'ın yasakladığı birçok şeyi serbest, Allah'ın emrettiği birçok şeyi de yasak kılmışlar.” diye konuştu.

“Harama yönlendirmek için aylar öncesinden reklam verilir”

İslam düşmanlarının ortaya çıkardığı günlerden bir tanesinin de yılbaşı kutlamaları olduğuna dikkat çeken Cihan, şöyle devam etti:

“Yılbaşı gecesinde akla, hayale gelemeyecek kadar haramlar, ahlaksızlıklar, münkerler işlenmektedir. Bu gecede kumarhanelerde oynanan şans oyunlarının ise haddi hesabı yoktur. Aylar öncesinden bunun için hazırlık yapılır. İnsanların buna yönelmesi için her tarafa (televizyon, gazete, radyo) reklam verilir. Normalde hiç şans oyunu oynamayan kimseler bile bu reklamlara bakarak bu gecede kumar oynar. İslam'da her türlü şans oyunları, yılbaşı ve Noel Baba kutlamaları haramdır. Müminlerin bunlardan şiddetle kaçmaları gerekir.”

“Alkol kullanımı suç oranlarını artırıyor”

Yeni yıl eğlencelerine katılan birçok insanın geceyi alkol tüketerek geçirdiğini söyleyen Cihan, “Tüketilen alkolün miktarı arttıkça suç sayısı da fazlalaşıyor. Alkole bağlı olarak trafik kazaları, çevreye rastgele ateş açma, cinayet, yaralama ve tecavüz gibi suçlar işleniyor. Toplumumuzda, çevremizde fuhuş/zina her zaman işlenen sıradan bir şey haline gelmiştir. İnsanlar kalbi, gözü ve bedeni ile zinaya düşsünler diye gerekli olan her türlü ortam hazırlanmıştır. Gözümüzü nereye çevirirsek göz zinasına düşmemiz an meselesi haline gelmiştir. Bugün kurulu düzenin televizyonları, interneti, gazeteleri, okulları, sokakları her tarafta İslam'ın kendisine 'giyinik çıplaklar' dediği açık saçık, Allah’ın emrine muhalif hareket eden kişilerle karşılaşıyoruz. Fuhuş, rahatça işlenebilen bir hale gelinmiş, evlilik düzenlerinin bozulmasına, eşlerin birbirlerinden nefret etmesine ve birbirlerinden ayrılmasına sebebiyet vermektedirler.” ifadelerini kullandı.

“İsraf had safhada”

Allah tarafından israfın haram kılındığını belirten Cihan son olarak şunları söyledi: “Yeni yıl yaklaşırken israf, yarışma halinde yılbaşı kutlamalarında yapılmaktadır. Kimi evlerde fakir fukaranın bir yıldaki kazancı bir gecede harcanmaktadır. Kimi evlerde teşvik ve özenti neticesinde bir aylık kazanç bir gecede tüketilmektedir. Bazı kimseler başka zamanlarda kumara yaklaşmazlarken yılbaşına özel olarak piyango bileti almakta bir mahzur görmemekteler. Bu durum başlı başına bir itikadi tehlikedir. Çünkü haram olan bir şey her zaman haramdır. Bunun yılbaşı veya başka bir özel zaman için istisnası yoktur. Haram her zaman haramdır.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir