• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yılbaşı kutlamaları İslam'la, imanla ve İslam ahlakıyla asla bağdaşmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlahiyatçı Sinan Ünel, Batı taklitçiliğinin bir ürünü olan yılbaşı kutlamalarının, İslam dininde ve semavi hiçbir dinde yerinin olmadığını ifade ederek, bu gece yapılan kutlamaların Müslümanların inancına zarar verdiğini belirtti.

Yılbaşı gecesinde içki, kumar ve fuhuş gibi melanetlerin işlendiğini belirten Ünel, bu gece yapılan uygulamaların Allah tarafından yasaklandığını vurguladı.

Başında "milli" yazmasının kumarı meşrulaştırmadığını belirten Ünel, piyangonun kumarın bir çeşidi olduğunu ve İslam dini tarafından yasaklandığını sözlerine ekledi.

"Bu gece tamamen batının bir ürünüdür"

Hazreti Âdem'den günümüze kadar hiçbir semavi dinde yılbaşı kutlamasının olmadığını belirten Ünel, "Yılbaşı kutlaması, İslam dininde asla yeri yoktur. Sadece İslam dininde değil; hiçbir semavi dinde yeri yoktur. Kendisine nispet edilen Hazreti İsa'nın da dininde böyle bir şey yoktur. O'nun da getirdiği mesajlarda böyle bir gece yoktur. Bugüne kadar Hazreti Âdem'den günümüze kadar gelmiş hiçbir semavi din de böyle bir kutlama böyle bir gece asla ve asla yoktur. Özellikle bütün Müslüman kardeşlerimizin bir kere bunu iyi anlaması gerekir. Müslüman olan bir insanın böyle bir gece ile asla alakası olamaz. Çünkü bu gece tamamen batının bir ürünüdür. Semavi dinlerden; Hıristiyanlıktan, Yahudilikten, İslam'dan uzaklaşmış, batılıların uydurmuş olduğu bir uygulamadır. Kendi heveslerini, şehvetlerini tatmin etmek için uyguladıkları bir kültürdür.  Dolayısıyla Peygamber Efendimiz, 'Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır.' diye buyurmuştur." şeklinde konuştu.

 

"Yılbaşı kutlaması imanla, İslam'la ve İslam ahlakıyla asla bağdaşmaz"

Bir Müslüman'ın hayatından bir yıl daha geride kaldığı için bu gecede geçmiş senenin muhasebesini yapabileceğini ifade eden Ünel, "Batının bu uygulaması kendi şehvetini ve arzularını tatmin etmek içindir. Müslüman'ın bu geceyi idrak etmesi, kutlaması asla ve asla imanla İslam'la bağdaşmayan bir durumdur. Hatta böyle bir uygulamaya gidenlerin akidesi, imanları zarar görür. Kardeşimizin bu geceyi idrak etmesi, batılıların kutladığı gibi kutlaması asla düşünülemez.  Ancak bir Müslüman ne yapabilir? Bir sene ömrü geride kalmıştır; o bir senin muhasebesini yapabilir. Geçen bir sene zarfındaki eksikliklerini yeni senede telafi etmek için Rabbi'nden niyazda bulunabilir; çünkü bunun dışında bir müminin böyle bir geceyi idrak etmesi;  imanla, İslam'la ve İslam ahlakıyla asla bağdaşmayan bir uygulamadır." diye konuştu.

"Allah Teâlâ net ifadelerle bizi bu haramlardan uzak tutmaya çalışıyor"

Bu gece yapılan uygulamaların Allah tarafından yasaklandığını vurgulayan Ünel, "Bu gece yapılan çeşitli uygulamaların;  hindi kesmenin, milli piyango bileti almanın, alkollü çeşitli kutlamaların ve buna benzer uygulamaların İslam dininde ve tüm semavi dinlerde yeri yoktur. Batıdan bize gelen bir uygulamalardır. Sanki Hıristiyanlıkta, Yahudilikte ve diğer semavi dinlerde varmış da günümüze kadar gelmiş gibi bir anlayıştan Müslümanların uzak durması gerekir. İnsan o gecede uygulanan amellere baktığında Kur'an'ı Kerim'in direk haram kıldığı büyük günah ve melanetlerin işlendiğini görüyoruz. Ayeti Kerime'de Allah (azze ve celle) buyuruyor ki  'İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.'  Allah Teâlâ net ifadelerle bizi bu haramlardan uzak tutmaya çalışıyor." diye konuştu.

"Başında 'milli' kelimesi olsa bile piyango da kumarın bir çeşididir"

Yılbaşı gecesi Allah'ın yasakladığı melanetlerin işlendiğini vurgulayan Ünel, " Yılbaşı gecesi, en çok işlenen melanet;  fuhuş, kumar ve içkidir. Bunlar İslam akidesinin reddettiği, şeytanın necaseti ve pisliği şeylerdir. Şeytanın,  insanları Allah'tan ve namazdan uzaklaştırmak için kullandığı bu araçların en yoğun işlendiği gece; yılbaşı gecesidir. Dolayısıyla Allah,  'Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz' diye buyurmuştur.  Allah Teâlâ,  kumarın her çeşidini de haram kılmıştır. Bütün şans oyunları da kumarın bir parçasıdır. Başında 'milli' kelimesi olsa bile piyango da kumarın bir çeşididir ve haramdır. Bütün Müslümanların bu gibi uygulamalardan uzaklaşması gerekir. Haram lokmadan, haram maldan hayır beklemek; akıl kârı değildir. Sizin vasıtanızla bütün kardeşlerimizi uyarıyoruz. Kalbinde iman taşıyan bütün mümin kardeşimiz, o gecenin şerrinden, işlenen melanetlerden Allah'a sığınması lazım ve kendisini tamamen o geceden uzak, normal bir gece gibi hayatını tefekkürle ve muhasebeyle geçirmesi gerekir." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir