• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
Göktaş: "MEB sınavları erteledi, Allah’ın sınavlarında erteleme yok!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göktaş, Doğruhaber gazetesindeki köşesinde "MEB sınavları erteledi, Allah’ın sınavlarında erteleme yok!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Göktaş, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

"MEB sınavları erteledi, Allah’ın sınavlarında erteleme yok!

Hatta Allah’ın sınavlarının en önemlileri asıl böyle günlerde başlıyor.

Milyonlarca öğrencinin eğitim ve öğretim hayatı korona dolayısıyla alt üst oluyor, ister istemez değişip duruyor, dolayısıyla gevşemeler oluyor. Her evde mutlaka bir öğrenci olduğundan hepimiz bunun farkındayız.

Ağırlıklı olarak uzaktan eğitim, uzaktan sınav sistemi üzerinden yürüdüğü için tam bir eğitim ve öğretim yapılamıyor, dolayısıyla normal zamanlardaki gibi sıkı bir sınav da yapılamıyor.

Böyle zamanlarda öğrencilerin sorumluluğu ile genel olarak hepimizin Allah’a karşı sorumluluğunu kıyaslamak geliyor içimden.

Gerçi hac, umre, cuma, cemaat ve akraba ziyaretleri gibi bazı yükümlülükleri Allah Teâla da erteliyor fakat onun yerine başka başka imtihanlar ilave ediyor ve ertelemiyor da. Söylediğimiz gibi böyle günlerde insanları yeni ve daha sıkı imtihanlara tabi tutuyor.

Zor günler, zor zamanlar İslam’ın ayrı bir başlık altında ele aldığı konulardır. Zor zamanların ücret (sevap) tarifesi değişiktir.

Zor zamanlarda iman etmek, zor zamanlarda Müslümanca yaşamak, zor zamanlarda yardımda bulunmak bir başkadır. Biz bu “zor zamanlara” zor mekânları da ekleyebiliriz. Çünkü aynı zaman diliminde yaşanmasına rağmen mekânların zor mekân olması da söz konusudur.

Sözü fazla uzatmadan böyle zor zamanlarda nedir bizim ertelenmeyen hatta aciliyet kazanan sınavlarımız?

Başkalarını düşünmek diyecektim ama “kendimizi düşünmeyi” öne alıyorum. Çünkü bugün kendimizi korumak aynı zamanda başkalarını korumak anlamına gelmektedir. Veya başkalarını korumaya kendimizi korumaktan başlamak zorundayız.

Üstelik “kendimiz” diye sözünü ettiğimiz şey Allah’ın bir emanetidir. “Haftada bir defa gusletmek Allah’ın kul üzerindeki bir hakkıdır” hadis-i şerifi çok anlamlıdır. Yani böylesi zor günlerdeki temizliğin değeri normal günlerle bir olmasa gerek.

Kendimizle birlikte başka insanları hastalıktan ve ölümden korumayı çekildiğimiz önemli bir sınav olarak görmeliyiz.

Bunu daha iyi anlayabilmek için buyurun basit bir empati yapalım; Size birisinin korona bulaştırdığını, bu arada o yaşamaya devam ettiği halde sizin veya yakınınızın vefat ettiğini düşünün.

Gelelim Allah Teala’nın bugünlerdeki daha somut imtihanlarına. Şüphesiz bunların başında ekonomik krizin vurduğu insanlar gelmektedir.

İlginçtir, her zamanki bildiğimiz fakirlere eklenen dünkü zenginler veya dünkü durumu iyi olanlar gelmektedir.

Kısacası gün, başkalarını anlama günüdür ve gereğini yapma günüdür. 

Sabır ve Allah’tan gelene rıza gösterme ise bugünlerin en önemli sınavlarındandır.

Evet, Rabbimizin imtihanları çok yoğun bir şekilde devam etmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir