• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Tarım arazileri artık dijital ortamda kiralanabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman Bakanlığı, âtıl tarım arazilerini üretime kazandırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Uygulama sayesinde hem âtıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hem de arazi sahibinin gelir elde etmesi hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, dijitalleşme kapsamında, çeşitli gerekçelerle atıl olabilecek arazilerin üretime kazandırılması için Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) platformunda tarım arazileri kiralama modülünü kullanıma sundu.

Kiraya veren ile kiralamak isteyeni dijital ortamda bir araya getiren yeni bir sitem hizmete sunulmuş oldu.

Daha fazla tarımsal üretim yapmak isteyen üreticilerimiz arazi kiralama modülü ile kiralık tarım arazilerini dijital ortamda görebilecekler. Bu sayede daha fazla üretim ve daha fazla gelir elde edebilecekler.

Tarım arazisini kiraya vermek isteyenler sisteme giriş yaparak Tapu Kadastro Bilgi Sistemleri üzerinden adına kayıtlı tarım arazilerini dijital ekranda görebilecek ve modülde istenilen bilgileri sisteme kolaylıkla girebilecek.

Bu kapsamda, tarım arazisini kiralamak isteyenler; arazisinin sulama sisteminin olup olmadığını, kuru ya da sulu tarıma uygunluğunu, geleneksel üretim, iyi tarım, organik tarım ya da örtü altı üretim mi olduğunu, araziye ekilen, ekilebilecek ürünleri ve dönüm bilgilerini sisteme kaydedecekler. Ayrıca arazinin fotoğrafını koyabilecek ve detay bilgilerini de açıklama bölümüne yazabilecek.  

İşlemler https://ditap.gov.tr web sitesi üzerinden yapılabilir. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir