• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Kadınlar sokakları resimlerle süsleyip sanata dönüştürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kısmet Mahallesinde ikamet eden kadınlar, kendi imkânlarıyla aldıkları boyalarla evlerin ve sokakların duvarlarına resimler yapıyor.

Resimlerle sokakları rengârenk boyayan Yıldız Tüzer, Bahar Ünser ve Hatice Yargı isimli üç ev hanımı, kendilerine destek verilmesi durumunda kentin diğer sokaklarını da boyamak istediklerini söylediler.

Sokakları ücretsiz boyadıklarını söyleyen Yıldız Tüzer, “Boyama mesleğine çocukluğumdan beri merakım vardı. Pandemiden dolayı sürekli evde oturuyorduk. Zamanımızı nasıl değerlendirelim diye düşünürken duvarlara resim yapma aklımıza geldi. Pandeminin ilk başladığı zamanlarda Coronavirus ve sosyal mesafeyi anlatan emojinleri çizerek başladık. Sonradan mahalleri Coronavirus değil de farklı resimler isteyince bizde anlamlı yazı ve resimler çizmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

“Duvar boyaları mahallemize ve çocuklara neşe kattı”

Duvarlara çizdikleri resimlerin ilgi gördüğünü belirten Tüzer, “Sokaklarımızın duvarlarının kötü görüntüsünü resim çizmeye başlayarak hem güzel görünmesine hem de sanata çevirmek istedik. Yaptığımız çizim ve boyalar her kesimin ilgisini çekmeye başladı. Mahallemize ve çocuklara neşe kattı. Batman’ın Kısmet Mahallesi’nde oturan üç ev hanımıyla beraber duvarları boyamaya başladık. Üçümüzün de resim yapma yeteneği ve becerisi küçüklüğümüzden beri var. Gönüllü olarak sokaklarımızı boyuyoruz. Tabi ki bize destek verilirse daha güzel işler yapmak isteriz.” dedi.

“Maddi destek verilirse birçok yerde bu resimlerimizi yapmak isteriz”

Kötü görünümlü sokaklarını boyayarak sanata çevirdiklerini ifade eden Bahar Ünser, “Aynı mahalleden üç ev hanımı gönüllü olarak sokaklarımızı güzelleştirmek adına duvarlara resim yapmaya başladık. İlk önce kendi sokak ve mahallemizi boyamaya başladık. Şayet bize maddi destek verilirse birçok yerde bu resimlerimizi yapmak isteriz. Bu çalışmalarımız kapsamında Sokak Sanatları Derneği adına yeni bir dernek kurduk. Daha güzel projelere başlamamız ve çocukların da sevinmesi için yetkililerin ve hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Resimlerimizle sokağımızı güzelleştirdik”

Resim çizmeyi çok sevdiği için diğer kadın arkadaşlarıyla beraber sokak ve duvarlarda resim yapmaya başladığını ifade eden bir diğer kadın Hatice Yargı ise şunları söyledi:

“Yaklaşık altı aydır duvarları boyamaya başladık. Ablaların başlamasıyla bende onlara katıldım. Resmi yapmayı çok sevdiğim için bende arkadaşlarıma katıldım. Resim yapmak çok güzel ve eğlencelidir. Duvar boyamayı severek yapıyorum. Sokaklarımız dar olduğu için güzel değildi. Resimlerimizle sokağımızı güzelleştirdik. Resim yaparken mahalle çocukları da bize katılarak güzel ve eğlenceli vakitler geçirdik. Bize destek verilirse inşallah daha güzellerini yapmaya başlayacağız.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir