• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
Cinayetlerin yüzde 85'i, kadına şiddet olaylarının yüzde 70'i içki kaynaklı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş açılışı gerçekleştirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii"nde okuduğu hutbede, alkolün toplumsal düzene verdiği ağır tahribatı istatistikleriyle açıkladı.

Hutbede, "içkinin Allah'ın insana değerli birer nimeti ve emaneti olan aklı, ruhu ve bedeni tahrip ettiğine" dikkati çeken Erbaş, "Bir hiç uğruna malın ziyan edilmesine, helâl lokma için harcanması gereken nafakanın israfına sebep olur. İçki yüzünden ailenin huzuru, çocukların umudu, gençlerin geleceği kararır. İyiliğe açılan kapılar kapanırken, kötülüğe giden yollar çoğalır. Dostluklar sona ererken, düşmanlıklar körüklenir. Her yıl içki yüzünden trafik kazaları dâhil binlerce üzücü hadise yaşanır." dedi.

Alkolün toplumsal düzene verdiği ağır tahribatı istatistikleriyle açıklayan Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

"Yeşilay'ın tespitine göre Dünya sağlık örgütünün, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmaya göre, cinayetlerin yüzde 85'i, tecavüzlerin yüzde 50'si, şiddet olaylarının yüzde 50'si, trafik kazalarının yüzde 60'ı, kadına şiddet olaylarının yüzde 70'inin sebebi alkoldür. Her yıl 3,5 milyon insan alkole bağlı nedenlerden dolayı en ağır hastalıklara duçar olarak hayatını kaybetmektedir. Alkol tüm dünyada önlenebilir ölüm ve yaralanmaların üçüncü temel nedenidir."

(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir