• DOLAR 32.518
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2424.816
  • ...
Van’da 22 yeni otobüs hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yaşanan toplu ulaşım sıkıntıların önüne geçmek için 22 yeni otobüs satın alındı. Satın alınan 8.5 metrelik otobüslerden 18’i kent merkezinde hizmet verecek, diğer 12 metrelik 4 otobüs ise Saray ilçesinde bulunan Kapıköy-Van sınır hattında İran’dan gelen turistlerin kente transferinde kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarıyla alınan otobüsler için Cumhuriyet Caddesi Park AVM yanında bir tören düzenlendi.

Yeni alınan otobüsler için düzenlenen törene; Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, BMC firmasından yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Bilmez, araç filosunu güçlendirmek için çalıştıklarını belirterek “Bugün burada engellilere uyumlu, alçak tabanlı, BMC marka 25 oturağı, 41 de normal zamanda ayakta yolcu alabilen toplam 22 adet otobüsümüzü hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu otobüslerimizin tamamında BELVAN kart kullanılacaktır. Bunun yanından 4 adette Mercedes marka otobüs aldık. Otobüslerimiz şehirlerarası yolcu taşıma standartlarındadır. Bu otobüslerimizi de İran’dan kara yoluyla Kapıköy sınırında ilimize gelecek turistlerin ulaşımı için kullanacağız" dedi.

"Akıllı kavşak projemizde yakın zamanda hizmete girecek"

Kentin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu söyleyen Bilmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Toplu ulaşımda sıkıntıları çözerken akıllı ulaşım sistemleri projemiz üzerinde de çalışıyoruz. İnşallah kısa zaman da onu da devreye sokacağız. Bu sistem sayesinde trafik yoğunluğuna göre kendini ayarlayabilen, yön verebilen, merkezden yönetilebilen bu akıllı kavşak uygulamamıza geçtiğimizde de yoğunluğumuz ciddi bir şekilde azalacak. Bunun yanında 20 yıldır Van halkının gündeminde olan Beşyol meydanındaki yoğunluğu azaltmak için ulaşıma açtığımız Sağlık sokaktan Akköprü deresine çıkan alternatif yolu da hizmete açtık. O yol da Beşyol meydanına tahminimizce yüzde 30 civarında bir rahatlama yarattı."

"Şoför alımları yapılacak"

Hizmete sunulacak otobüslerin kullanımı için personel alımının da olacağını belirten Vali Bilmez, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Araçların kullanımı için 65, E sınıfı ehliyetine sahip şoför alımı yapılacak. Bunun için ilana çıkıldı. Müracaat edenler arasında ilk etapta kura çekilecek. Daha sonra da mülakat yapılacak. Araç kullandırılıp durumuna bakılacak. Lise mezunu ve belli bir yaş aralığında olması gibi bazı şartlarımız var. Bu süreçte şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunuldu.

İl Müftüsü Ömer Keskin’in yaptığı duanın ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler kurdele kesimi yaparak otobüslerde incelemelerde bulundu. Daha sonra şoför mahalline de oturan Vali Bilmez gazetecilere görüntü vererek Genel Sekreter Türkman ile birlikte şehir turu attı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir