• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
​Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanından Doğu Perinçek'e suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, suçu övmek ve suç isnat etmek gerekçeleri ile Doğu Türkistanlılar adına suç duyurusunda bulundu.

Doğu Türkistanlıların yaşadığı sorunları dile getirmek ve Doğu Perinçek'e Doğu Türkistanlı Müslümanlara "terörist" dediği için dava açacağını basın açıklaması ile kamuya duyuran Tümtürk, 1949 yılından günümüze kadar dünyanın hiç tanık olmadığı zulüm ve soykırımların gerçekleştiğini dile getirdi.

Tümtürk, "Bugün Doğu Türkistanlıların tarihi bir gün yaşadıklarını ifade etmek istiyorum. İstanbul Çağlayan Adliyesinde adaletin, hukukun ve hakkaniyetin tecelli edeceğini umut ediyorum. Anavatanımız Doğu Türkistan 1949 yılından beri Komünist Çin işgalinde inim inim inlemekte. 1949 yılından günümüze kadar dünyanın hiç tanık olmadığı zulüm ve soykırımla Müslüman Doğu Türkistan halkı adeta katliama maruz bırakılmış durumda. Bu katliamlar karşısında kimi ülkeler ve siyasiler sesini yükseltirken kimileri de sessiz kalmakta. Kimileri de tıpkı Doğu Perinçek gibi Doğu Türkistanlılara yardım etmek bir tarafa onlara yalan ve iftiralarla adeta Çin propagandası ve yayılmacı siyasetinin birer kuklası olarak iftira, hakaret ve yalanlarla acı ve ıstırap yaşatmakta." dedi.

"Doğu Perinçek'in dostu Abdullah Öcalan'ın teröristleri Mehmetçiğe kurşun sıkmıştır"

TV programında "Doğu Türkistanlı Müslümanların Suriye'de Mehmetçiğe kuşsun sıktığını" söyleyen Doğu Perinçek'e yalan ve iftira ile hezeyana imza attığını dile getiren Tümtürk, "Mücahitlerimiz terörist Esad rejimine ve Rus işgalcilerine karşı savaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Tümtürk, "Geçen hafta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bir TV kanalında şu cümleleri kullandı. '30 bin Doğu Türkistanlı Suriye'de Mehmetçiğe kurşun sıkıyor' diyerek adete bir yalana, iftiraya ve hezeyana imza attı. Doğu Türkistanlılar asla Mehmetçiğin ve Türkiye'nin düşmanı değildir. Suriye'de terörist Esad rejimine ve Rus işgalcilerine karşı savaşan Doğu Türkistanlı mücahitlerimiz oradaki Türkmen mücahitlerimiz ile birlikte vatan savunmasını yapmaktadır. Doğu Türkistanlılar asla terörist değildir. Asla Mehmetçiğe kurşun sıkmamıştır. Suriye'de Mehmetçiğe kurşun sıkanlar kimdir bundan yıllar önce bekaya gittiğinde gül uzattığı terör ele başı Abdullah Öcalan PKK terör örgütüdür. Doğu Perinçek'in dostu Abdullah Öcalan'ın teröristleri Mehmetçiğe kurşun sıkmıştır. Milleti aldatmasın." ifadelerini kullandı.

"Doğu Perinçek'in açıklamalarındaki amaç, Çin işgali altındaki 35 milyon Doğu Türkistanlılarla Türkiye arasında nifak tohumları ekmek ve kardeşi kardeşe kırdırmaktır"

Doğu Perinçek'in amacının nifak tohumu ekmek olduğunu söyleyen Tümtürk, Doğu Perinçek'in bu emellerine asla ulaşamayacağını vurguladı.

Tümtürk, "Doğu Perinçek'in açıklamalarındaki amaç, Çin işgali altındaki 35 milyon Doğu Türkistanlılarla Türkiye arasında nifak tohumları ekmek ve kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Doğu Perinçek bu emellerine asla ulaşamayacaktır. Doğu Perinçek Doğu Türkistanlılara iftira attıktan iki gün sonra Çin Büyük Elçisi LİU Shaobin Doğu Perinçek'i Vatan Partisi Genel Merkezinde ziyaret ederek teşekkür etmiştir. Doğu Türkistan'da 35 Milyon Müslümanın bugün 5 milyonu kamplarda ve cezaevlerinde işkence görerek yok edilmeyle, toplu katliamla, işkence ve tecavüzlerle topyekûn bir katliama tutulurken Doğu Perinçek'in adeta Çin'in sözcüsü ve temsilcisi gibi Doğu Türkistan'da insan hakları ihlalleri yok ve Çin dünyanın en demokratik ülkesi demesi yalan ve iftiradan ibarettir." ifadelerine yer verdi.

"Evlerimize Çinli erkekler yerleştirildi ve namuslarımız tarumar edildi"

2016 yılından beri Doğu Türkistan'ın katliamlara maruz kaldığını söyleyen Tümtürk, zulüm kamplarının uydudan görüntülendiğini ve kamplarda işkence ve tecavüzlerin yaşandığını belirtti.

Tümtürk, "2016 yılından beri Doğu Türkistan'da yaşanan katliamlarla ilgili Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi ve insan hakları örgütleri raporlar yayınladılar. Uydudan kampların görüntülerini yayınladılar. Yok denilen kamplarda işkence ve tecavüze uğrayan Gülbahar Celil, Ömür Berk Alim ve birçok kardeşimiz Kazakistan'a geçtikten sonra yapmış oldukları basın toplantılarında Çin'in inkâr ettiği kampların varlığını, işkence ve soykırımı açıkladılar. 5 milyon Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz kampta ve cezaevinde iken onların hanımları, bacıları, kızları haneleri ve namusları Çinli işgalcilerin gece konaklamak kaydıyla kardeş aile adı altındaki bu rezaletini gördük. Evlerimize Çinli erkekler yerleştirildi ve namuslarımız tarumar edildi. Doğu Perinçek buna da yok ve yalan diyor.

Burada yüzlerce Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Doğu Perinçek'in yalanını haykırmaya geldiler. Çağlayan adliyesindeki kardeşlerimiz şunu söylüyor. Kiminin annesi, babası, eşi, kardeşi ve çocuğu hayatta mı değil mi? Kampta mı cezaevinde mi? Nerede bunların cevabını alamıyor. İletişim ve teknoloji çağında 35 milyon Doğu Türkistan halkı dünyadan haber alamıyor ve bizler birinci dereceden akrabalarımızdan haber alamıyoruz. Adete doğu Türkistan cehennem hayatı yaşıyor ve Doğu Perinçek ise bu olayları ABD'nin oyunu olarak tanımlıyor. Orada yaşanan katliamları başka mecralara atmaya çalışıyor. Bu tamamen yalandır ve Doğu Türkistan'daki katliamın sahibi Çin İşgalci Komünist yönetimidir." dedi.

Çağlayan Adliyesi önünde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Doğu Perinçek'in suçu övmek, suç isnat etmek ve Doğu Türkistanlılara atmış olduğu iftiradan dolayı suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyuru ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir