• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşı kutlamalarına müsaade etmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Ömer Öztürk Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, aşı ile ilgili bir soruya, "Aşı olacağımı zaten söylemiştim. Bu konuda tüm vatandaşlarımı da aynı hassasiyetle davet ediyorum. Bu konuda bu işin mütehassısı olan doktorlarımızdır. Her olan, bu alanda konuşmamalı. Konuşacak olanlar varsa tabi ki hocalarımızdır, profesörlerimizdir, doçentlerimizdir, doktorlarımızdır." dedi.

Yılbaşı kısıtlamalarına ilişkin bir soruya Erdoğan, "Otellerde, villalarda nerede olursa olsun her türlü tedbiri alacağız. Bunlara (Kutlamalara) müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerde bu tür şeyler olduğunu görür tespit ederse oralara gerekli operasyonu yaparız. Çünkü bizim için insanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere de fırsat verme niyetimiz yok. Sonra ne diyecekler, 'Bak devlet tedbirini almadı. Devlet gerekeni yapmadı.' Buna fırsat veremeyiz." yanıtını verdi.

Erdoğan, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerine ilişkin bir soruya da şöyle karşılık verdi:

Bizim israille istihbari noktada münasebetlerimiz kesilmiş değil, devam ediyor. Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bazı ülkelerle olduğu gibi. Zaten en tepe noktada bu tür sıkıntılar olmasa israille münasebetler çok daha farklı olabilirdi.

Bir de israilin özellikle Filistin politikası, Türkiye ile adeta bizim kırmızıçizgimizdir. israilin Filistin politikalarını kabul etmemiz mümkün değil. israilin Filistin'deki kardeşlerimize takındığı tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Onun, oradaki acımasız davranışı ve Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu, bizim ne adalet anlayışımıza ne ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim israille ayrıştığımız noktadır. Yoksa, biz gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım.

Coronavirus tedavisi gören eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sağlık durumuna ilişkin bir soruya da Erdoğan, "Maalesef inişli çıkışlı gelişmeler oluyor. Ben, her gün ve gün aşırı oğlu Hüseyin ile görüşüyorum. Ondan bilgileri alıyorum. Rabbimden şifalar diliyorum." dedi.

Erdoğan, yılbaşında büyük ihtimalle İstanbul'da olacağını sözlerine ekledi. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir