• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
2. dönem ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman ve nasıl verilecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Selçuk, ikinci dönem başlangıç tarihi için şubat ayını işaret etti. Yüz yüze sınav tarihleriyle ilgili de bilgi veren Bakan Selçuk, sınavlardan sonra karne verileceğini kaydederek, öğrencilerden online etkinliklere katılmasını istedi.

2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 22 Ocak 2021’de tamamlanırken, öğrenciler sömestir tatiline girecek. 2. dönem ise 15 Şubat 2021’de başlayacak.

SÖMESTİR TATİLİ NE ZAMAN?
2020-2021 eğitim öğretim yılında sömestir tatili 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendikten sonra tatil 21 gün olacak. Buna göre ikinci dönem 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlamış olacak.

KARNELER NE ZAMAN VE NASIL VERİLECEK?
22 Ocak 2021 tarihi itibarıyla karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimleri tarafından farklı gün ve zamanlarda yayılarak planlanacak.

YÜZ YÜZE SINAVLAR NE ZAMAN?
İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin 1. dönem notlarının da 2. dönemde yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl ortaokul ve liselerle yüz yüze yapılacağı açıklanan sınavlarla ilgili, eğitimi, ders konularını öğrencilere yüklemek için değil, bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir biçimde geleceğe hazırlamak için vereceklerini kaydederek, sınavların da bu bilgileri ne kadar alındığını ölçmek ve durumu değerlendirmek adına yapılacağını kaydetti.

Sınavın başka bir amacının olmayacağını vurgulayan Bakan Selçuk, olağanüstü süreçlerden geçildiğine işaret ederek, öğrencilerin öğrenme kaybı ya da eksiklerinin olması durumunda bunun hayat boyu problem olabileceğini söyledi.

Sürecin hızlı değiştiğine ve kararların uzun değerlendirmeler kapsamında alındığını ifade eden Bakan Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirmeleri kapsamında yüz yüze sınav konusunu tekrardan ele aldıklarını belirterek, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacağını, lise öğrencilerinin de 1. dönem notlarını, 2. dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleyeceklerini duyurdu.

Öğrencilerden derslerine odaklanmasını isteyen Bakan Selçuk, gençleri sağlık ve geleceğe dair bir güvence olarak gördüğünü ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir