• DOLAR 32.497
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2496.63
  • ...
Zor günlerde halkın yardımına koşan STK’lar işlevsizleştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Komisyonu'nda kabul edilen ve TBMM gündemine getirilmesi planlanan "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi"ne tepkiler gelmeye devam ediyor.

Her kesimden tepkilerin gösterildiği kanun teklifinin gündeme bile taşınmasının doğru olmadığı vurgulanıyor.

Her türlü felaketlerde halkın yanında bulunan ve onların sorunlarının çözülmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi için gayret gösteren STK'ların çalışma alanın daraltılmasının doğru olmadığını dile getiren Doğru, kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Doğru, "Vakıf, dernek ve STK’larımızın, toplumumuzda büyük yeri ve önemi vardır. Yüzyıllar boyunca milletimiz vakıf kültürüne ve yardımlaşma olgusuna büyük önem vermiş, kurulan vakıflar, milletimizin birlik ve beraberliğinin güçlenmesinde büyük rol oynamışlardır. Milletimizin zor zamanlarında yanlarına koşan, doğal afetlerde, felaketlerde ve ihtiyaç olan her an da yanlarında olarak yaralarını sarma gayretinde olan bu kuruluşlarımızın önemini pandemi sürecinde daha iyi kavramış bulunmaktayız." dedi.

"Komşusu açken, tok yatan bizden değildir." hadisini hatırlatan Doğru, şunları söyledi:

"Milletimiz, elindekini, avucundakini; komşusuyla, yakınlarıyla, yakın veya uzak tanımadığı insanlarla paylaşmakta ve bu yardımın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında dernek ve yardım kuruluşlarımızı aracı kılmaktadırlar. Bunun yanında gençliğimizin yetişmesinde de STK’larımızın ve vakıflarımızın büyük gayretleri mevcuttur. Ülkemizde ve dünyada birçok alanda faaliyet gösteren bu kuruluşlarımız, gençliğimizin ve tüm insanlığın yanında yer alma gayretindedirler. Bugün TBMM’de sivil toplum kuruluşlarımızı, vakıflarımızı ve derneklerimizi işlevsizleştirecek ve STK’larımızı siyonist ve emperyalist güçlerin kararlarına mahkûm edecek konular görüşülmektedir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesine yönelik yaptırım kararlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen kanun teklifi 19 Aralık 2020 tarihinde TBMM Adalet Komisyonundan geçmiş bulunmaktadır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir