• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Vale ne demek? Vale kelimesinin kökeni nereden gelir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan vale kelimesi, günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Vale, Fransızca dilinden Türkçeye geçmiştir.

Vale kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

- İskambil kâğıtlarında üzerinde genç erkek resmi bulunan kart, oğlan

- Otellerde görevli acemi ve genç eleman

Vale, çalışmış olduğu işletmede; misafirlerin giriş yaptığı noktalarda görev yapar. Gelen misafirlerin araç kapılarını açarak karşılar. Araçların kayıtlarını oluşturur. Misafiri bilgilendirerek yönlendirir.

Vale mesleği de diğer meslekler gibi ihtiyaç doğrultusunda hasıl olmuş meslek dallarından bir tanesidir. Sektörde ise hizmet sektörü içerisinde yer almaktadır. İşletmelerde ve kurumlarda çalışırlar.

İşletmelere ve kurumlara araçlarıyla gelen misafirlerin ve müşterilerin araçlarını park etmek için harcadıkları zamanın ve otopark karmaşasının önüne geçmek için görev yaparlar. Çıkışta ise vale, ücretini tahsil ederek, sistem üzerinden misafirlerin araçlarını otoparktan istek yaparak çağırırlar.

Gayeleri ise misafir ve müşteri memnuniyetini arttırarak çalışmış olduğu kuruma katma değer sağlayıp, hizmet verdiği misafir ve müşterilerine kendilerinin özel olduğunu hissettirmektir.

Onun içindir ki; ''Vale çalışmış olduğu kurumun İLK ve SON yüzüdür.'' denilmiştir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir