• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslami değerleri ticaretine alet eden içki firmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Bir içki firmasının, bünyesinde Seyyid Sıbgatullah, Seyyid Fehim Arvasi ve Halife Derviş gibi önemli İslam alimlerinin yetiştiği Hakkari Kayme Sarayı gibi İslami mirasları "Şehirler serisi" adı altında içki kullanımını teşvik etmek ve arttırmak için reklam aracı yapmasına tepkiler sürüyor.

Siyasiler, STK’lar, kanaat önderleri, âlim ve aydınlar olmak üzere her kesimden bu saygısızlıklara tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Diyanet Birlik-Sen Siirt il Temsilcisi Sabah Güneş, aksi takdirde bu tür saldırı ve saygısızlıkların önlenemeyeceğini kaydetti.

İçkinin İslam dinince haram kılınan ve 5 büyük günahlardan biri olduğunu ifade eden Güneş, "Kutsal mekânları reklamında kullanarak yüzde 90’ı Müslüman olan bir ülkede sattığı ürünün sanki meşru bir ürün algısı oluşturmaya çalışmasını başta liderlerimiz olmak üzere tüm STK temsilcileri kınamalı ve bu tür bir reklamı yapmaması için gerekli kamuoyu oluşturularak iyi bir ders verilmelidir." dedi.

Müslüman bir ülkede içki reklamının yapılmasının kutsal değerleri alaya almak olduğunu söyleyen Güneş, "Bu tür reklamlara eğer bir önlem alamaz ve kınamaz isek daha ileri ki dönemlerde çok daha kötüsüyle karşımıza çıkacaklardır. Biz bunların daha önce örneğini gördük. Nike’nin daha önce Allah’ın adını çorapların altına yazması, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) kötülenmesi gibi şeyler bunun açık bir delilidir." ifadelerini kullandı.

Bu tür içki reklamların yapılmasında devletin de payının olduğuna işaret eden içkinin yasaklanması gerektiğini vurguladı. Güneş, İslam’da meşru olmayan bir şeyin toplumda meşrulaştırmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Batı kültürü ve TV programlarının içkiyi özendirdiğini ifade eden Güneş, başta aileler olmak üzere yetkililerin toplumun ifsadının önüne geçmesi gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir