• DOLAR 32.429
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2488.966
  • ...
İshak Paşa Sarayından kar manzaraları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapısı ve mimarisi ile Osmanlı dönemi ve günümüzde görkemli yapılar arasında yer alan İshak Paşa Sarayı kış mevsiminin gelmesi ile ayrı bir güzelliğe büründü.

Sarayın sis içinde kalması ve beyaz örtüye bürünmesi ziyaretçilerini kendine çekiyor. Coronavirus (Covid-19) salgını dolayısıyla günün belli saatlerinde açık kalan saray için ziyaret gelenler içeri giremeseler bile sarayın dışında kalarak yapının bol bol fotoğrafını çekiyorlar.

Tarihi yapının sisli ve beyaz örtüye bürünmüş hali drone ile havadan görüntülendi. Çekilen görüntüler karpostallık manzaralar oluşturdu.

Ziyaret için gelen Canan Dilmen, "Çok güzel bir manzara var, tam fotoğraf çekilmelik. Sarayı da gezecektik ama kapalı olduğu için giremedik." dedi.

Sinem Gezek adlı ziyaretçi ise, "Normalde Doğubayazıt ve Ağrı'ya kar daha erken yağıyordu, geçen yıllarda kasım ayında yağıyordu, bu yıl biraz geç yağdı. Karın yağmasının mutluluğu ile hemen saraya geldik, biraz tadını çıkaralım dedik. Burada manzara muazzam, tadını çıkarmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İshak Paşa Sarayı ile birlikte yine ilçenin tarihi yapılarından olan Bayezid Bey (Eski Bayezid) Camii, Bayezid (Eski Bayezid) Kalesi ve Ahmed-i Hani Hazretlerinin türbeleri de beyaza büründü. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir