• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
“Şehit Yasin Börü Ormanı”na 20 bin lavanta fidanı dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Üniversitesi ve HÜDA PAR İl Başkanlığı işbirliğiyle 3 ayrı alanda oluşturulan ormana 20 bin lavanta fidanının ekileceği belirtildi.

Batı Raman Kampüsünde gerçekleştirilen fidan ekimine; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, STK temsilcileri, öğretim üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, bu tür etkinliklerle şehitlerin hatıralarını canlı tutmak istediklerini söyledi.

“Şehitlerimizi unutturmamaya, sahiplenmeye çalışıyoruz”

Şahin, “Bildiğiniz gibi bir ay önce Şehit Yasin Börü ve Eren Bülbül ormanlarını oluşturmak üzere yine burada kabuklu yemiş fidanlarını, çam fidanlarını dikmiştik. Bugünde 20 bin lavanta fidanlarını dikeceğiz. Amacımız bu yolla şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmaktır. Bu tür etkinliklerle şehitlerimizi unutturmamaya, sahiplenmeye çalışıyoruz. Şehitler bu toprakların vazgeçilmez unsurlarıdır. Birleştirici hamurudur. Dolayısıyla bizlere düşen onların hatıralarına sahip çıkmaktır. Onların davalarına sahip çıkmaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu tür projelere destek verdiği, ön ayak olduğu için Rektör Durmuş’a teşekkür eden Şahin, katılımcılara da teşekkür etti.

“15’lik şehitlerimiz için buradayız”

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Durmuş da yaptığı konuşmada, “Bu etkinliğimize çeşitli yerlerden gelen davetlilere, katılımcı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz şehitlerimiz için buradayız. 15’lik şehitlerimiz için buradayız. Arkalarından ağıtlar yakılan 15’lik dediğimiz iki civan, iki vatan evladı için buradayız. Biri Türkiye’nin tam kuzeyinde, Trabzon’da, diğeri de Türkiye’nin tam doğusunda, Diyarbakır’da yaşıyorlardı. Türkiye’nin birleştirici hamurları idiler. Türkiye’yi birleştiren insanlar.” dedi.

“Yasin evladımız milletin uyanışına vesile oldu”

Yasin Börü’nün bölge halkının uyanışına vesile olduğunu belirten Rektör Durmuş, şöyle devam etti:

“Yasin evladımız milletin uyanışına vesile oldu. Vahşi şekilde şehit edildi, mübarek bedeni çiğnendi. Öyle bir şehit edildi ki annesi tanıyamaz hale geldi. Üstündeki kıyafetlerden tanındı. Vahşi bir şekilde katledildi. 15-16 yaşındaki bir cıvandı, düşünün. Eren de aynı yaşlardaydı, 15 yaşında bir delikanlıydı. O da teröristlerin yerini gösterirken katledildi. Bunların sayesinde birleştik. Allah beraberliğimizi bozdurmasın.”

Konuşmalardan sonra vatandaşların da yoğun katılımıyla fidan dikimine geçildi. Etkinliğe çocuklarıyla katılan aileler duygu dolu görüntüler oluşturdu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir