• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Doğu Türkistanlı gençler aileleri için Çin Konsolosluğu önünde nöbette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Komünist Çin Rejiminin kamplarındaki ailelerinden yıllardan beri haber alamayan Doğu Türkistanlı gençler Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu’na giderek dilekçe vermek istedi. Ancak günlerdir Başkonsolosluk önünde bekleyen Doğu Türkistanlıların dilekçilere bir türlü kabul edilmiyor. Doğu Türkistanlılar ailelerinin akıbetini merak ediyor.

“ONLARCA KİŞİ AİLESİNDEN HABER ALMAK İÇİN DİLEKÇE VERMEYE GELDİ”

Grup adına konuşan Doğu Türkistanlı genç Cevlan Şirmehmed, “Biz günlerdir buradayız bir dilekçe verip ailelerimizin akıbetini öğrenmek istiyoruz. Ancak daha önceki gelişlerimizde de olduğu gibi dilekçemiz kabul edilmiyor. Bizleri polis zoruyla dışarı çıkarmışlardı. Biz de Cuma günü yine geldik buraya ve yaklaşık bir haftadır burada dilekçemizin kabul edilmesini bekliyoruz. Çin Başkonsolosu bir gazeteye verdiği demeçte; ‘Uygurlar ailelerine ulaşamıyorsa gelsin dilekçe versin biz hallederiz’ demişti. Ancak burada onlarca kişi ailesinden haber almak için dilekçe vermeye geldi ve içeri kabul edilmiyoruz.” dedi.

“AİLELERİMİZ SERBEST KALANA DEK NÖBETİMİZ DEVAM EDECEK”

Ailelerinin serbest bırakılmasını isteyen Şirmehmed, “Her gün saat 10.30’dan akşam 17.30’a kadar Başkonsolosluk önünde bekleyeceğiz. Kamplarda tutuklu bulunan ailelerimizin serbest bırakılmasını ve haklarında bilgi almak istiyoruz. Ailelerimizi kamplardan serbest bırakana dek Çin Başkonsolosluğu önündeki nöbetimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir