• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'a belediye başkanlarından destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı Belediyesi binasında bir araya gelen Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve Yücekapı Belde Belediye Başkanı Nurettin Öztürk, Savcı Sayan'a destek oldular.

Belediye başkanlarının destek için hizmet binasında yaptıkları basın açıklamasını Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül okudu.

Abdulkadir Aktürk adlı kişinin paylaştığı videoda Ağrı'nın gençlerini Savcı Sayan'a suikasta yapmaya teşvik ettiğini belirten Ergül," Birkaç gün önce sosyal medya hesabı üzerinden İsviçre'de yaşayan Abdulkadir Aktürk isimli bir meczup, maalesef ilimiz için çok değerli olan Belediye Başkanımız Sayın Savcı Sayan'ı hedef göstermiş. Ağrı'nın gençlerine gidin okuyun, adam olun, memleketinize faydalı olun demek yerine maalesef Savcı Sayan'a suikast düzenlemeleri konusunda gençlere yönlendirmelerde bulunmuştur. Biz de Ağrılı belediye başkanları olarak kesinlikle yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz ve kınıyoruz. Belediye başkanları olarak, Belediye Başkanımız Savcı Sayan'ın yanında olduğumuzu açıkça belirtiyoruz. Demek ki, HDP'nin Türkiye'de insanlara verebileceği tek şey kan ve gözyaşıdır. İnsanları bir birlerine kırdırmadır. Kesinlikle bunu şiddetle kınıyoruz. Savcı beyin yanında olduğumuzu da açıkça ifade ediyoruz." şeklinde konuştu.

Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru ise "Biz dört belde dört ilçe olarak çok kıymetli başkanımızın arkasındayız. Her zamanda arkasında olacağız." ifadelerini kullandı.

Belediye binasında gerçekleştirilen açıklamada Ağrı Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Tunç, Mehmet Alpaslan ve Kasım Bulan da hazır bulundular. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir