• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
CHP'li İzmir Belediyesinden Charlie Hebdo destekçisi karikatüristlere davet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16-25 Aralık tarihleri arasında Uluslararası İzmir Mizah Festivali düzenliyor.

Festival kapsamında 24 Aralık'ta yapılacak çevrimiçi söyleşiye Fransız karikatürist Jean Plantu ile siyonist Michel Kichka da davet edildi.

Sosyal medyadaki duyarlı Müslümanlar, her iki karikatüristin de İslam düşmanlığıyla öne çıktığına dikkat çekerek CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

Plantu'nun, İslam'a ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren yayınlarıyla bilinen Charlie Hebdo'ya destek çıktığını hatırlatan Müslümanlar, "Özür Dilemek istemiyorum, Mücadele Etmek istiyorum" diyerek alçak karikatürlere desteğini ortaya koyduğunu hatırlattı.

Plantu’nun Hazreti Muhammed'i karikatürize eden çizimlerinin olduğunu hatırlatan Müslümanlar, ayrıca Kürt vatandaşların Türkiye devleti tarafından boğazlandığını gösteren karikatürlerinin de olduğunu aktardı.

Müslümanlar, yine Plantu'nun, İslam’ı simgeleyen görüntülerle beraber vücuduna bomba koyarak İslam’ı "terörle eşdeğer" noktada gösteren karikatürlerinin de olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz gün CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okutarak büyük bir skandala daha imza attığını hatırlatan Müslümanlar, CHP'li belediyelerin son günlerde adeta bir yerlerden talimat almışçasına Müslüman toplumun inancını hiçe sayan projeler yürüttüğünü ifade etti.

Müslümanlar, bir çok yetkiliyi Twitter üzerinden etiketleyerek bu programa izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu yöndeki talepleri gören İzmir Valisi Yavuz Selim Koşger de programın iptal edildiğini açıkladı.

CHP'li belediyeden ise şu ana kadar programın iptal edildiğine dair bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir