• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin'den yol sorununa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt merkez Kooperatif Mahallesi 1745'inci Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar, alt ve üst yapı yetersizliğinden dolayı şikayetçi.

Mahallenin tamamında başlatılan elektrik ve doğalgaz çalışmalarının ardından oluşan çukurlar da birçok insanın hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Yağmurla birlikte çukurlarda biriken suların çamur deryasına dönmesi ise vatandaşa zor anlar yaşatıyor.

Soruna çözüm bulunması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, yetersiz olan altyapının bir an önce tamamlanıp yolların çamurdan temizlenmesini istedi.

 

"Günümüz imkânlarına bakıldığında Siirt'e yakışmayan bir manzara"

Günümüzün şartları ve imkânlarına bakıldığında sokakların durumunun çok kötü bir vaziyette olduğunu ifade eden Tekin, bu durumun Siirt'e yakışmayan bir manzara ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti.

Özellikle kurumların birbirlerinden habersiz yaptıkları çalışmaların işi daha da karmaşık bir hale soktuğunu dile getiren Tekin, şunları söyledi:

Mahalleli bu yolda yürümekte çok zorlanıyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar gelip gittiklerinde oluşan küçük su göletleri yüzünden büyük zorluklar yaşıyorlar. Tabi bu, altyapı yetersizliğinden kaynaklanıyor. Geçenlerde DEDAŞ, bu sokakta bir kazı çalışması yaptı ve daha sonra gece 00.00'da gelip ince bir asfalt döktüler. Asfalt ince olduğu için de bir hafta içinde sökülerek su göleti ve çukurlar oluştu.

"Makam sahipleri halka hizmeti götürme çabası içerisinde olmalı"

Ana caddelerde makam araçlarıyla gezmenin bir anlamı bulunmadığına dikkat çeken Tekin, "Gelsinler bu kenar mahalledeki sokakları görsünler. Kooperatif Mahallesi lüks bir mahalle olmasına rağmen bu halde ise diğer mahallelerin halini düşünemiyorum." dedi.

"Bir şehirde hizmet, eşit ve adil bir şekilde dağıtılmalı." diyen Tekin, "Malumunuz Siirt çok büyük ve kalabalık bir şehir değil. Bugün emaneten o kurumlarda bulunan yetkililer, makam sahipleri, o makam ve yetkiye sarılıp yapışmamalıdırlar. O makam ve yetkiler bu millete hizmet etme yerleridirler. O makam ve mevkiler millete aittir, onlar emanetçidirler, orada geçici olarak bulundukları için bu süreci iyi değerlendirmeli, halka hizmeti götürmenin çabası içerisinde olmaları gerekir. Siirt çok büyük bir il değil, bir yetkili bugün Siirt'in bütün sokaklarını gezmiş, görmüş olması lazım. Bir yetkilinin gidip durumu yerinde görmesi, sorunları direkt halkın, muhtarların ve STK temsilcilerinin veyahut halka hizmet etme derdi taşıyan kişi ve kurumların ağzından dinlemesi gerekirdi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir