• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2488.623
  • ...
Şimşek enerjisiyle bütünleşen gülü müzeye bağışlamak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sezer, kış mevsiminde ziyaret ettiği mezarlık alanda yıldırım düşmesi sonucu bir dut ağacı ve gül fidanının isabet ettiğini fark etti. Dut ağacının büyük bölümü yanmışken gül fidanının tamamen yandığını ancak fidan dalında açmak için gün sayan gonca güle çarpan şimşeğin yüksek enerjisinden adeta erimeye yüz tutmuş bir duruma gelmiş olduğunu ancak yanmadığını gördü.

Bu durum karşısında şaşkınlığını kısa sürede atan Sezer, belki de dünyada eşi benzeri olmayacak bu gülü koruma altına almaya karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sezer, “Yıllar önce 2014 yılında Batman’da mezarlık ziyareti sırasında kış mevsiminde yıldırım düşmesi sonrası bir dut ağacının büyük bir bölümü yanmışken hemen yanı başında bulunan gül fidanının tamamen yandığını gördüm. Ancak fidan dalında açmak için belki de gün sayan gonca halindeki gülü yakmayıp yıldırım sonucu oluşan şimşeğin yüksek enerjisinden adeta minik gül erimeye yüz tutmuş bir duruma gelmiş olduğunu fark ettim. Gül fidanı yanmıştı ancak yanmış fidan dalındaki gül tanesi adeta erime noktasına gelmiş, fosilleşmiş diyebileceğimiz bir duruma gelmişti. Daha önce yıldırım düşmesi sonucu yanan kömürleşen ağaçları görmüştüm ama ilk kez minik bir gülü bu durumda gördüm. O an belki de dünyada bunun bir benzeri yok diye düşündüm ve bu gülü muhafaza altına aldım. Bu gülü herkesin görmesi için Batman Müzesinin ekolojik bölümüne bağışlamak istiyorum.” dedi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir