• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Vali Gül’den Gaziantep’in kurtuluş yıldönümü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Davut Gül de Gaziantep’in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

99 yıl önce Gazianteplilerin bir destan yazdığını belirten Gül, “Her yıl 25 Aralık tarihinde atalarımızın hürriyet ve bağımsızlık uğruna, namus ve bayrak uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiği bu topraklarda yokluklar içinde yazılan Kurtuluş Destanını kutluyoruz. Allah’ın izniyle tüm gücümüzle kutlamaya da devam edeceğiz. Vatanımıza yönelik hain saldırılara karşı kahramanca mücadele veren atalarımız, 11 ay boyunca düşmanı şehre sokmayarak tarihte benzeri az görülen bir destan yazdılar. 99 yıl önce yazılan bu direniş destanı ‘Gaziantepliyim’ diyen herkes için büyük bir övünç kaynağıdır. Esir olmaktansa ölmeyi tercih eden 6 bin 317 kahraman, canlarından vazgeçerek tüm vatan sathında kurtuluş meşalesini yakmıştır.” dedi.

Gaziantep’in gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin şehri olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti:

“99 yıl sonra bugün valisi olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum gazi şehrin insanlarında gördüğüm yüksek vatanseverlik hissi, memleket aşkı ve hayır hizmetlerinde yarışma gayreti bana bu şehri gazi yapan ruhun halen dimdik ayakta olduğunu göstermektedir. Tüm dünyanın küresel bir mali krize girdiği pandemi döneminde verilen mücadele ile birlikte kahraman gazilerimizin torunları olan sizler, bu zorlu süreçte çalışkanlığınızla, istihdama sunduğunuz katkılarla, kırdığınız ihracat rekorlarıyla ve hayırseverlik ruhunuzla tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyorsunuz.”

Gazianteplilerin 99 yıl önce gazilik unvanını cesareti ve mücadele ruhuyla hak ettiğini belirten Gül, “Bugün ise Gaziantepliler her alanda birlikte iş yapabilme kabiliyeti ve hayrıseverlik ruhunu temsil eden ‘Gaziantep modeli’ ile okullar yaptırarak, zorda kalan kardeşlerine yardım ederek, sosyal projelerin hepsinde en ön safta yer alarak, kısacası ekmeğini kardeşiyle bölüşerek tüm dünyaya örnek olmaktadır. Bugün kurtuluş mücadelesini gözlerimiz dolarak nasıl evlatlarımıza anlatıyorsak yarın kahramanlıklar ile birlikte bu kardeşlik ruhunu da aynı duygularla anlatacağız. Bu vesile ile gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum.” diye konuştu.

Gül, vefat eden Gaziantep savunması gazilerini rahmet ve minnetle andığını, hayatta olan gazilere ise sıhhat ve afiyet dilediğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir