• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sorunları çözümsüz bırakılan mahalleli önümüzdeki seçimde sandığa gitmeme kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyasetçilerin ve bakanların ertelediği ve çözümsüz bıraktığı insani ihtiyaç ve hizmetlerin oluşturduğu sıkıntılardan yakınan Yarımburgaz Mahallesi sakinleri, olası bir seçimde sandığa gitmeme kararı aldıklarını ifade etti.

Sağlık, ulaşım ve imar problemleri yaşayan, alt yapı yetersizliği ile birlikte uyuşturucu ve içki içen kişilerden yakınan mahalle sakinleri, seçimden seçime hatırlanmaktan dolayı üzgün olduklarını ifade etti.

"Memleket sorunlarının çözümsüz bırakılması halkı siyasete küstürebilir"

İl ve ilçe yönetimleri ile birlikte hareket ederek İstanbul'un her mahallesinde ve her köşesinde çözümsüz bırakılarak zamanla kronikleşen insani ihtiyaçların daha fazla ertelenmemesi için çalışma başlattıklarını belirten HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "Memleketimizin ve insanlarımızın üstesinden gelinebilecek ihtiyaçlarının çözümsüz bırakılması halkı siyasete küstürebilir." dedi.

"Unutulmuş mahallelerdeki halkın sorunlarını yakından takip ediyoruz"

HÜDA PAR'ın misyonunu anlatan Elibüyük, "Siyasetimiz hep yapıcı bir siyaset anlayışı üzerine kuruldu. 2 ay önce kongremizi gerçekleştirdik. Kongre sonrası hemen il ve ilçe yönetimleri olarak bir araya geldik. Yerel Sorunları Tespit Komisyonu'nu oluşturduk. 'Mahalle, sokak ve caddelerde sorunlar nelerdir? Mahalleliyi dinleyelim, muhtarlarımızı ziyaret edelim.' dedik ve bu minvalde arkadaşlarımızla birlikte Yarımburgaz Mahallesi'ne geldik. Arkadaşlarımız birtakım sorunların kronikleştiğinden bahsetti. Hatta 'Sorunlarımız çözülmez ise sandığa gitmeyeceğiz.' dediler. Çok haklı bir tepkiden bahsettiler. Bugün buraya sizleri dinlemek için geldik." dedi.

Yaşanabilir bir İstanbul için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Elibüyük, unutulmuş ve unutturulmuş mahallelerdeki vatandaşların sorunlarını yakından takip ettiklerini belirtti.

"HÜDA PAR olarak sesini yetkililere duyuramayanların sesi olacağız"

Elibüyük, "Kronikleşmeye terk edilmiş ufak sorunlar yüzünden sıkıntı çeken vatandaşlarımızı ziyaret ederek yerinde bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sorunların giderilmesi için yetkililer ile iletişime geçeceğiz. Mahallelimizin yetkililere bir türlü ulaştıramadığı, duyuramadığı sesi olacağız inşallah. İmar, ulaşım, sağlık sorunlarının olduğu sosyal aktivite alanlarının olmadığı ortada. Çok basit dokunuşlar ile halledilebilir sorunlar olduğu açık." ifadelerini kullandı.

Seçimden seçime hatırlanmaktan yorulduklarını ve sorunları çözülmediği takdirde sandığa gitmeyeceklerini dile getiren Yarımburgaz Mahalle Muhtarı Abdülhadi Almalı, "Siyasetçilere ulaşmak zor, bir an önce verilen sözler yerine getirilmeli." dedi.

"Alt yapı sorunlarımız imar bahanesiyle yapılmıyor"

Almalı, "İstanbul'un göbeğinde alt yapı yok. İmar bahane dilerek alt yapı yapılmıyor. İmar konusu şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığında. Seçime 3 gün kala Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geldi buraya. Bakan Kurum, 'İmar için yarın imza atalım.' dedi ama 2 yıldır ses yok. Sonrasında ulaşma imkânımız olmadı, siyasetçilere ulaşmak çok zor. Bu vatandaş artık bunu yemez. Yalan ve dolan ile bu işler olmaz. Fakir kesimleri ezip zenginleri kollarsanız bu işler olmaz. Eğer sen de 'Bana zengin lazım.' dersen sıkıntılar olur." ifadelerini kullandı.

"Sorunlarımız çözülmediği için önümüzdeki seçimde oy kullanmayacağız"

Sorunları çözülmediği taktirde seçim döneminde sandığa gitmeme kararı aldıklarının altını çizen Almalı, "Siyasetçi seçim zamanı gelip seni görür ondan sonra ancak 5 sene sonra gelir. Böyle bir siyaset anlayışı olmaz. Posta binamız 'İş yapamıyor' gerekçesi ile kapandı. Sağlık ocağımız yıkık dökük, sağlık çalışanlarımız zaten durmak istemiyor. Alt yapı, ulaşım sorunumuz var. Daha önce arkadaşlar ile görüştük bu dönem sandığa oy kullanmaya gitmeyeceğiz." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir