• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Süleyman Öden’ i ziyaret ederek yapımı tamamlanan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Batman’a hayırlı olmasını diledi.

Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret eden Davut Şahin ve beraberindeki heyeti, Başhekim Opr. Dr. Süleyman Öden ve Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Hüseyin Güzel karşıladı.

İlin sağlık sorunlarının konuşulduğu ziyarette Şahin, Öden'den Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili bilgi aldı. Öden de ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini iletti.

Şahin, ziyaretin ardından yapımı tamamlanan ve hasta kabulüne başlayan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Bölge Devlet Hastanesi ile birleştirilip Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesinin sevindirici olduğunu belirten Şahin, hastanenin, nüfusu her geçen gün artan ve büyüyen Batman için birkaç yıl sonra yetersiz olacağını söyledi.

Pandemi sürecinde Batman halkı ve hastane çalışanlarının çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Şahin, yapımı planlama aşamasında olan 500 yataklı devlet hastanesinin de ihale aşamasına hemen geçmesi gerektiğini ifade etti.

“500 yataklı hastanenin yapımı yılları bulmasın”

Şahin, “Yıllardır yapımı devam eden yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin inşaatı nihayet bitti. Hastanenin bitmesi ile birlikte iki hastanenin birleştirilip Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüldü. Batman için gecikmelide olsa güzel bir sonuç oldu. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum: Yeni Hastane Batman için birkaç yıl nefes aldırabilir ama kesinlikle Batman’a yetmeyecektir. Dolayısıyla yapımı planlama aşamasında olan 500 yataklı bölge hastanesinin ihale aşamasına hemen geçmesi lazım ki yılları bulmasın. Nitekim Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatı yaklaşık 8 yıl sürdü. Bu da Batman için büyük bir kayıp oldu.” ifadelerini kullandı.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Pandemi sürecinin halen devam ettiğini ifade eden Şahin, “Pandemi sürecinde Batman halkı gibi hastane çalışanları da çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Covid-19 hastalığı halen devam etmektedir. Dolaysıyla Batman’a Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kazandırılması güzel bir sonuç, bu anlamda emeği geçen siyasilere, STK’lara, basına ve sendikalara HÜDA PAR İl Başkanı olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

“Tıp Fakültesi için gerekli adımlar atılmalı”

Batman’a Tıp Fakültesinin en kısa sürede getirilmesi için yetkililerin çalışmalara geç kalınmadan başlaması gerektiğinin altını çizen Şahin, şöyle devam etti:

“Bu hastanenin bu aşamaya gelmesinde bizimde ciddi katkılarımız oldu. Çünkü defalarca rapor hazırlayıp HÜDA PAR Genel Merkezimize sunup Ankara’ya iletilmesi sağlandı. Birkaç yıl sonra bu hastanede Batman’a yetmeyecektir. Çünkü Batman’ın nüfusu 500 bini aşmış durumdadır. Dolayısıyla açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tıp fakültesinin bir ön adımı olmasını diliyoruz. En kısa sürede bir tıp fakültesinin de açılması için gerekli adımların atılması gerekmektedir.”

“Eksik branşlar tamamlanmalı”

Yeni açılan hastanede eksik branşların en kısa sürede doldurulması gerektiğini belirten Şahin, “Batman sağlık sektörü sadece Batmanlılara hizmet vermiyor. Çevre il ve ilçelerden Batman’a hasta akını oluyor. Dolayısıyla Batman’ın sağlık sektörünü tekrar ele alarak eksikliklerin tamamlanması gerekir. Hasta alımına başlayan mevcut bina fiziken çok güzel fakat gerçek bir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hüviyetine kavuşturulması için eksik olan yan dalların da tamamlanması gerekmektedir.” diye konuştu.

“Sağlık konusunda atılması gereken adımlar bir önce atılmalı”

Açıklamasının sonunda Şahin, şunları söyledi: “Nüfus itibari ile Batman’dan daha küçük illere şehir hastaneleri kuruldu. Batman halkı buna layık görülmüyor mu? Bunun için biz HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak Batman’ın sağlık konusu için tekrar bir çalışma başlatıp, STK’lar ve Vali Bey ile tekrar bir araya gelmeye çalışacağız. Sağlık her şeyden daha önemlidir. Onun için sağlık sektörü konusunda atılması gereken adımların bir önce atılması gerekmektedir.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir