• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...

Pandemiden kaynaklı zor günler geçiren Diyarbakır otogar esnafı kiralarını ödemeyince Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye verildi. Mahkemelik olan otogar esnafına haciz kağıtları gelmeye başladı. Esnaf, bugüne kadar belediyenin sorumluluğunda olan otogar giderlerinin yarsının sırtlarında olduğunu belirterek Belediyenin haciz işlemlerini durdurmasını istedi.

“Valimiz yardımcı olsun”

Yaklaşık 30 yıldır otogarda esnaflık yapan Mustafa Güler’e haciz kağıdı geldi. Pandemiden bu yana zor günler geçirdiğini söyleyen Güler, şöyle konuştu: “Pandemiden bu yana kiralarımız ödeyemiyoruz. Kiralarımız artmış. Üst makam yetkililere bildirmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Esnaflarımız şuan icralık. Bu sabah icra kağıdı benim evime geldi. Ben kiramı ödeyemiyorum.

“Çevre illerde belediyeler kira almıyorlar”

Belediyenin esnaf sorunlarıyla ilgilenmediğini dile getiren bir başka esnaf ise şöyle konuştu: “En düşük yolcu bazı bizim kendi ilimizindir diğer illere göre gelen yolcuların sayısı az ama en çok bizden kira isteniyor. Biz kaç sefer yönetime bu bilgiyi ilettik belediyeye dilekçe yazdık esnaf arkadaşlarla dedik ki “biz bu kirayı ödeyemiyoruz biz ödeme taraftarıyız yani ödemeyeceğiz demiyoruz bize bir yardımcı olun kiramıza bir iyileştirme getirin yani eski kiramıza getirin çevre illerdeki kiralarla eşit şekilde kiramızı düşürün” dedik. Ama kimse bize cevap vermedi her seferinde dediler “tamam” hiç kimse bize dönüş yapmadı. Bana henüz icra kağıdı gelmedi ama bazı arkadaşlara icra kağıtları geldi bizde bekliyoruz. Çevre illerde belediyeler kira almıyorlar şuan biz onlara kira almayın da demiyoruz biraz iyileştirme yapın diyoruz.”