• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Siyonist meclisten BAE lilere: Yaptığınız ayıp!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS

israil basınında yer alan habere göre, israil Şin Bet güvenlik servisinin eski Başkanı Avi Dichter başkanlığında düzenlenen bir Meclis komisyonu oturumuna, BAE Yurtdışı Yatırımcılar Konseyi Genel Sekreteri Cemal el-Cervan eş-Şanti ile BAE Ekonomi Bakanlığında Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Cuma Muhammed el-Kayt Zoom üzerinden katıldı.

Basında yer alan videolarda, Şehade'nin BAE'li yetkililerden birine hitap ederek "Olanların ne anlama geldiğinin farkında mısın yoksa normalleşmenin altında yatan sebepleri anlamadın mı?" dedi.

"Atılan bir adımın ekonomik boyutları olsa bile ahlak önemli bir unsurdur. Utanmıyorsan istediğini yap. Ben de BAE'nin Arapların yanında olduğunu sanmıştım yoksa öyle değil mi?" ifadelerini kullanan Şehade, oturum başkanı Dichter'in uyarılarını dikkate almayınca salon dışına çıkarıldı.

Şehade, BAE'li yetkililere "Bu yaptığınız ayıptır." diyerek salonu terk etti.

BAE'li heyetten özür dileyen Dichter ise bölgede normalleşme anlaşmaları sürecinin yaşandığını ve Filistin yönetimi gibi bazı çevrelerin, şartların değiştiğini anlamak istemediğini ifade etti.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir