• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Hz. Fatıma`yı Anma ve Anlama Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Seyhan Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Kur`an-ı Kerim`in ardından program, Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu`nun söylediği ezgiler ve okunan şiirle devam etti.

Sonrasında sahneye gelen konuşmacı Ayşe Yönden, Hz. Fatıma`nın hayatını konu alan bir konuşma yaptı. Sonuna kadar ilgiyle dinlenen konuşmada, Hz. Fatıma`nın örnek kişiliğinden, Müslüman kadınlar için en büyük kılavuz olduğundan bahsedildi. Rasulullah(s.a.v) ile olan münasebetleri, Hz. Ali ile arasındaki muhabbet bağı ve Hasaneyn`i yetiştirme tarzının konu edildiği konuşmada, O`nun iyi bir evlat ve iyi bir eş olmasının yanı sıra mükemmel bir anne oluşuna da vurgu yapıldı.

Konuşmada son olarak, Yüksekova`da hayatını kaybeden Ubeydullah Durna`ya yer verildi. Ubeydullah Durna`nın Rasulullah`ı (A.S) canından çok seven, Hz. Ali`nin yolundan gitmeye çalışan ve Hz. Hasan`la Hz. Hüseyin`in izinde giden bir muvahhid olduğuna vurgu yapıldı.

Konuşmadan sonra sahnelenen `Rasulullah`ın Gözyaşları` adlı piyes, konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Hemen ardından, Rasulullah`ın( a.s) vefatı münasebetiyle Hz. Fatima`nın dile getirdiği şiiri gözyaşları içinde seslendiren küçük bir Peygamber Sevdalısı, salondakileri gözyaşına boğdu.

Programda bir de sürpriz vardı. Mustazaf-Der gönüllülerinden biri olan Rumeysa Ülsen`e Kur`an-ı Kerim hıfzını tamamlaması sebebiyle sahnede temsili bir plaket verildi ve başına hafızlık tacı takıldı.

Program dua ve hafızlık ilahisi ile son bulurken, misafirler programı çok beğendiklerini ve böyle programların her zaman yapılmasını istediklerini ifade ettiler.
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir