• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Bitlis’te "Online Eğitimde Performans Geliştirme Projesi" açılış toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği, İstanbul Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Eren Holding, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis Belediyesi ve Zülfikar Ailesi İnisiyatifi’nin paydaşı olduğu projenin ilk toplantısı video konferansla yapıldı.

Online üzerinden düzenlenen toplantıda; Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İstanbul Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mahmut AK, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Erdal Necip Yardım, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Zülfikar Ailesi İnisiyatifi adına Hulusi Zülfikar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz birer konuşma yaptılar.

Toplantıda salgın döneminde yaşanan zorluklar ve çevrim içi eğitimlerin öne çıkmasındaki nedenleri ve faydaları masaya yatırıldı.

Proje destek veren paydaşların, projenin fayda sağlaması için gereken her türlü destekte bulunacaklarını ifade ettiler.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, "Öğretmen Buluşmaları" çerçevesinde uygulamaya konulan projenin açılış konuşmalarından sonra Zoom üzerinden bin öğretmen, YouTube üzerinden de yoğun bir öğretmen katılımıyla uygulamaya konulduğunu belirtti.

Proje hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Haluk Zülfikar, projenin iki farklı modül halinde, çok kurumlu ve sosyal sorumluluk temelli tasarlanmış bir özellik içerdiğini söyledi.

Zülfikar, projenin birinci modülünde öğretmenler ve eğitmenlerden oluşan "Eğiticilerin Online Eğitimde Performanslarını Yükseltmeye Odaklı" uygulamalı programları kapsadığını, 4 gün boyunca, 8 saat sürecek bir içerik üzerine inşa edilen modülün 19 Aralık'ta başlayıp, 30 Aralık 2020'de tamamlanacağını, projenin çevrim içi olarak gerçekleştirileceğini, ayrıca proje kapsamında yapılan çalışmaların dijital ortamlarda da yayınlanacağını belirtti.

Projede öğretmenlerle buluşacak olan akademisyenlerin farklı üniversitelerden, kendi alanlarında öne çıkmış 9 öğretim üyesinden oluşacağını dile getiren Zülfikar, öğretmen buluşmalarından sonra öğrenci ve ailelerden oluşan ikinci modülle geçileceğini, ikinci aşamaya ilişkin içerik ise birinci modülün kazanımları ile detaylandırılarak nihai haline getirileceğini ifade etti.

Katılımcılarla paylaşılacak sertifikaların ise İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından tanımlanan ve İstanbul Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Valiliği, Eren Holding, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis Belediyesi ve Zülfikar Ailesi İnisiyatifi tarafından onaylanan bir nitelikte olacağı kaydedildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir