• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
İran: Rusya ile enerji alanında teknik iş birliğini geliştirmek için anlaştık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, dün Moskova'da, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ve Enerji Bakanı Nikolay Şulginov ile bir araya gelmişti.

Zengene, Moskova temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra 4 Ocak yapılması planlanan OPEC Plus Zirvesi ve küresel petrol piyasasının ele alındığını belirterek, "Rus enerji firmalarıyla iyi ilişkilere sahibiz. Yapılan görüşmede petrol ve gaz alanında faaliyet gösteren Rus firmalarla teknik iş birliğini geliştirmek için anlaştık. Bu konuda görüş alışverişinde bulunduk ve bazı kararlar aldık. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyini geliştirmek için alınan kararların uygulanması takip edilecektir." ifadelerini kullandı.

Rus makamlarıyla Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve onun dışındaki iş birliği ile ilgili müzakerelerde bulunduklarını ve bu konudaki görüşlerinin birbirine yakın olduğunu belirten Zengene, şu değerlendirmeyi yaptı:

 “Rusya'yı stratejik bir ortak olarak görüyoruz ve bu ortaklık uluslararası arenadaki gelişmelerle değişecek bir şey değildir.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir